Παύλος Τζιβανίδης – ο πρωτοπόρος φαρμακοποιός που μύησε τον Κορρέ στα μυστικά της ομοιοπαθητικής (VIDEO)




Ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτοπόρο της ομοιοπαθητικής Παύλο Τζιβανίδη και πρώτο εκλεγμένο δήμαρχο Αλίμου, κάνει ο Γιώργος Κορρές στο site της εταιρίας του (korres.com)

Η ιστορία της «Κορρές» ξεκίνησε στα τέλη της 10ετίας του ’80, με το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι. Το φαρμακείο αυτό ανήκε στον κύριο και την κυρία Τζιβανίδη. Μάλιστα μέχρι το 1985 το συγκεκριμένο φαρμακείο ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα. Το 1991 αναλαμβάνει ο Γιώργος Κορρές την επιχείρηση αφού οι ιδιοκτήτες του βγήκαν στη σύνταξη.
Στην αρχή, όπως μας λέει ο ίδιος ο Γιώργος Κορρές, «επέλεξα να κάνω ένα πολύ καλό εργαστήριο ομοιοπαθητικής. Ήταν το πιο οργανωμένο για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας και έρχονταν ασθενείς από όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα». Η πρώτη ύλη βασίζονταν στα βότανα και είχαν σημαντική εμπορική επιτυχία, αφού στόμα με στόμα είχαν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία όμως θέλει και επόμενα βήματα. «Οι συνάδελφοί μου έλεγαν ‘ρε Γιώργο ωραία είναι αυτά που κάνεις γιατί δεν τα δίνεις και σε εμάς’». Και κάπως έτσι ξεκίνησε το 1996 τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα ο Γιώργος Κορρές. «Αποφάσισα να κάνω ένα μικρό παράρτημα- εξέλιξη του φαρμακείου. Στην αρχή είχα 2-3 ανθρώπους μαζί μου και 4?5 πελάτες. Στην συνέχεια έγιναν 20, 50? 200».

Λίγες μέρες το θάνατό του, ο Παύλος Τζιβανίδης πήγε στο δημαρχείο Αλίμου. Ο Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτή τη συνάντηση:

“Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα ο οποίος χρησιμοποίησε φυτικά προϊόντα για να φτιάξει φάρμακα. μαθητές του ήταν οι αδελφοί Κορρέ, που έχουν φαρμακείο στον Άλιμο και κάνουν εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Λίγες μέρες πριν το θάνατό του με είχε επισκεφτεί χωρίς να με ειδοποιήσει στο δημαρχείο, “ήρθα να σου ζητήσω ρουσφέτι” μου είπε αστειευόμενος. Καθίσαμε και κουβεντιάσαμε.του είπα δήμαρχε συνεχίζουμε το δικό σου έργο και τη δική σου προσπάθεια. Όταν έφυγε με αποχαιρέτησε λέγοντάς μου δεν θα ξανάρθω… σαν να προεξοφλούσε το θάνατό του. Σαν να ήξερε ότι ερχόταν στο δημαρχείο για τελευταία φορά…”
 
http://youtu.be/pR7bBTiI7LU

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.