Ο σκύλος είχε τη δική του ιστορία – «Αρκούδος ο πιο διάσημος σκύλος της πλατείας»




skilos2

Τον λένε «Αρκούδο» ή «Βουνό». Είναι 16 χρονών και είναι ο πιο διάσημος σκύλος της πλατείας Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε δει και να μη σου δώσει το πόδι του για να σε χαιρετίσει, ακόμα και αν η βρώμα που θα αφήσει στο χέρι σου μάλλον θα σε κάνει να το μετανιώσεις.
Είναι έξυπνος και κοινωνικός, ωστόσο η  φιγούρα του στην αρχή θα σε κάνει να τρομάξεις. Παρά το τεράστιο βάρος του, η καρδιά του είναι σπάνια. Αγαπάει όλο τον κόσμο, εκτός από πολύ λίγους ανθρώπους -μάλλον ξέρει τι κάνει και τι αισθάνεται. Είναι λευκός και με τον καιρό έχει καταλήξει να είναι γκρι από τη βρώμα της πλατείας.

skilos

Τα γύρω μαγαζιά των ταΐζουν και κάποια άλλα καταστήματα φροντίζουν για τα φάρμακά του. Είναι κύριος, όταν βλέπει κοπέλα φροντίζει πάντα να τη «γυρίσει» σπίτι της. Συνοδεύεται από άλλους δύο μαντράχαλους – σκύλους που δεν έχουν τους ίδιους «τρόπους», αλλά σίγουρα είναι εξίσου καλοί.
Φέτος τον χειμώνα χάθηκε και όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής το συζητούσαν, αλλά τελικά βρέθηκε στη Βούλα. Πώς; Παίρνοντας το τραμ ξεχάστηκε και τον πήρε ο ύπνος, ευτυχώς που κάποιος τον βρήκε και τον γύρισε στην «πατρίδα» του.

skilos3

Δυστυχώς είναι πολύ γέρος και η ιστορία του θυμίζει την ταινία με το σκύλο που πήγαινε κάθε μέρα στον τάφο του αφεντικού του. Μόνο που για εκείνον το σπίτι του είναι η πλατεία και η οικογένειά του όλοι εμείς που τον αγαπάμε και του δίνουμε χάδια όποτε τον πετυχαίνουμε.
* Η ιστορία αυτή πρέπει να δημοσιευτεί γιατί σε μία εποχή που είναι όλα γρήγορα και απρόσωπα, αξίζει να παρατηρούμε πλάσματα που ακόμα έχουν πραγματική αγάπη. Αν έχεις κάποιον τετράποδο φίλο, φρόντισέ τον όσο μπορείς γιατί σε αυτή τη γη θα ζήσει μόνο λίγα χρόνια.

Γράφει η Ελένη Καραγιάννη – neasmyrnilive.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.