“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον τρόπο να εργαστεί προς όφελος της χώρας εάν ανέλθει στην εξουσία” (VIDEO)




Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή και όποια κυβέρνηση προκύψει από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, θα εργαστεί για το καλό της χώρας εξέφρασε  ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

 Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε περίπτωση εκλογών, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των ξένων αναλυτών αλλά και των media εδώ στο Λονδίνο, κάτι που φαίνεται και στην παλέτα των ερωτήσεων που δέχθηκαν οι κ.κ. Λαζαρίδης, Αντωνόπουλος και Αθανασίου, οι οποίοι έχουν μιλήσει από το πρωί στην τηλεόραση του Bloomberg.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Αθανασίου ερωτήθηκε φυσικά για την μεγάλη επένδυση που υλοποιεί η Lamda Development στο Ελληνικό, μεγέθους 8 δισ. ευρώ. Ο CEO του ομίλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επένδυση αυτή θα αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Αθήνας αλλά όλης της χώρας, και θα αποτελέσει πόλο σημαντικών επενδύσεων.
Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του project, σημειώνοντας πως η Lamda Development θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει το έργο στην ώρα του. Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για βραδύτητα από πλευράς δημοσίου σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
 Πηγή:www.capital.gr

Η Lamda Development είναι έτοιμη να ξεκινήσει το σημαντικό έργο του Ελληνικού… αύριο, αν δεν υπήρχαν οι κωλυσιεργίες και οι μεγάλες καθυστερήσεις από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg, ο διευθύνοντας συμβούλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο για το Roadshow των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών. Όπως τόνισε, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

Η Lamda Development με το Ελληνικό θα αναβαθμίσει συνολικά το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Αθήνας αλλά όλης της χώρας, και θα αποτελέσει πόλο τουρισμού και σημαντικών επενδύσεων, όπως σημείωσε.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως είναι ένα τεράστιο έργο, με τη συνολική επένδυση να αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και πως ελπίζει ότι τα πράγματα θα κινηθούν πιο γρήγορα από ότι έχουν κινηθεί τους τελευταίους έξι μήνες, όχι μόνο γιατί το έργο είναι από μόνο του τόσο σημαντικό αλλά και γιατί δύο μεγάλα funds από Κίνα και Αμπου Ντάμπι, το Fosun και το Al Maabar έχουν επενδύσει σε αυτό.

Οπως προσέθεσε, ο όμιλος Λάτση έχει βάλει πολλή ενέργεια στο να προσελκύσει αυτούς τους σημαντικούς επενδυτές. Είναι λοιπόν τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα και δεν πρέπει να χαθεί λόγω καθυστέρησης.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε επίσης πως τα πράγματα γενικότερα στην Ελλάδα πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα και το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η βραδύτητα των ρυθμών του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος. Ωστόσο, προσέθεσε, οι ευκαιρίες στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα ακριβώς για αυτόν τον λόγο και ελπίζει ότι οι δυσλειτουργίες αυτές που υπάρχουν στο σύστημα, να έχουν λυθεί μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Και να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα δράσει προς το συμφέρον της Ελλάδας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις αλλά η χώρα θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση

Σε ότι αφορά την ερώτηση του αν έχει γίνει ευκολότερο πλέον να πεισθούν οι επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο κ. Αθανασίου απάντησε πως τώρα η Ελλάδα ανακάμπτει και αυτόφαίνεται από το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές εταιρείας, όπως φάνηκε στο roadshow.

Oπως τόνισε τα ελληνικά assets είναι πολύ ελκυστικά και ιδιαίτερα σε σχέση με τις άλλες χώρες του Νότου, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.

Σε ερώτηση σχετικά με τα μηνύματα περί διαγραφής του χρέους της χώρας που στέλνει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό είναι που έχει ανανεώσει την προσοχή των επενδυτών προς την Ελλάδα, ο κ Αθανασίου απαντά πως οποιαδήποτε κυβέρνηση και να υπάρξει στην Ελλάδα, θα δράσει προς το συμφέρον της χώρας. Και να έλθει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα δράσει προς το συμφέρον της Ελλάδας. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις αλλά η χώρα θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, είπε ο κ. Αθανασίου.

thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.