“Κουμπωμένοι” οι δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» (VIDEO)




Μάλλον προβληματισμένοι εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη, το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον πρόεδρο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» Αριστείδη Ματιάτο για την αξιοποίηση των παραλιών του Σαρωνικού.

Οι Γιώργος Σωφρόνης του Δήμου Σαρωνικού, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος του Δήμου 3Β, Δημήτρης Κιούσης του Δήμου Κορωπίου αλλά και Γιώργος Παπανικολάου του Δήμου Γλυφάδας και Ανδρέας Κονδύλης του Δήμου Αλίμου, συζητούσαν με τον κ. Ματιάτο επί 2,5 περίπου ώρες για το μέλλον της αξιοποίησης.

Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr ότι η κυβέρνηση διά της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω ούτε στο ελάχιστο και να προχωρήσει στην αξιοποίηση όπως αυτή την εννοεί.

Η θέση αυτή που έγινε σαφής από τον κ. Ματιάτο, προκάλεσε, όπως είναι φυσικό την έντονη αντίδραση των δημάρχων όμως η συζήτηση κρατήθηκε σε ήρεμα επίπεδα αφού ήταν και η πρώτη και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως συνάντηση γνωριμίας.

Το ερώτημα το οποίο ουδείς επιθυμεί – ή δεν μπορεί – να απαντήσει αυτή τη στιγμή είναι εάν οι πολίτες θα ωφεληθούν από την επερχόμενη αξιοποίηση και σε ποιόν βαθμό.

Οι δήμαρχοι ήδη κατανοούν ότι θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος εσόδων από την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκμετάλλευση των παραλιών και αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι το ενδεχόμενο οι δήμοι τους να μετατραπούν σε απλούς παρατηρητές μιας ανάπτυξης στην οποία δεν θα έχουν καμία συμμετοχή.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» έκανε σαφές ότι η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες θα μείνει ελεύθερη χωρίς όμως να διευκρινίζεται πόσο και αν θα… κοστίζει η ελευθερία αυτή.

Πάντως το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί φάνηκε και από τις δηλώσεις τόσο του προέδρου της Εταιρείας όσο και των δημάρχων κ.κ. Κωνσταντέλλου, Σωφρόνη και Κιούση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος – ο κ. Ματιάτος – περιορίστηκε σε μια τυπική δήλωση, μη θέλοντας ακόμη να ανοίξει τα χαρτιά του – κάτι που αναμένεται να πράξει τον Οκτώβριο – ενώ οι δήμαρχοι 3Β και Σαρωνικού ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι, διαβλέποντας την κάθετη κυβερνητική στάση.

Ο δήμαρχος Κορωπίου πάλι προσπάθησε να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση – μη μπορώντας να εξηγήσει την κυβερνητική στάση – κάτι που δεν κατάφερε εξαιτίας της επιμονής της κάμερας του notioanatolika.gr.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τις δηλώσεις των κ.κ. Ματιάτου, Κωνσταντέλλου, Σωφρόνη και Κιούση:
http://youtu.be/OgcoOeDL0iA

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.