Ρέμα Πικροδάφνης – η ορχήστρα των βατράχων
 

Ευτυχώς που είμαι Ηλιουπολίτης. Το Σάββατο πήραμε τα ποδηλατάκια μας (επιτέλους καβάλησα και το GT-όνι) και πήγαμε σε ένα ταβερνάκι για ψαράκια. Αφού φουσκώσαμε από το φαί, είπαμε να πάμε για ένα καφεδάκι. Στην πορεία όμως περάσαμε από το Ρέμα Πικροδάφνης μιας και είναι 2 στενά από το σπίτι μας και κάναμε μια βολτούλα για να ακούσουμε την μεσημεριανή συναυλία της ορχήστρας των Βατράχων. Ναι καλά ακούσατε, Βατράχων. Εκτός από βατράχια έχει ορισμένα πουλιά που ζουν στο Ρέμα τα οποία βρήκα εδώ από το blog Deep in Birds

Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα από τα τελευταία αστικά ρέματα που έχουν απομείνει στην Αττική. 

Από ψηλά φαίνεται σαν μια καταπράσινη διαδρομή που περνά μέσα από πυκνοδομημένες τσιμεντόκτιστες περιοχές.

Ξεκινά από τους πρόποδες του Υμηττού, διασχίζει τους δήμους της Ηλιούπολης, του Αγ. Δημητρίου, του Αλίμου και καταλήγει στο Π. Φάληρο. Εκεί, στις εκβολές του ρέματος δημιουργείται ένας αξιόλογος υδροβιότοπος!

Το ρέμα της Πικροδάφνης, παρά την έντονη «κακοποίησή» του τις τελευταίες δεκαετίες καθώς και την κατ’ επανάληψη μόλυνση των νερών του, αποτελεί κάθε χρόνο, σταθμό για αμέτρητα αποδημητικά πουλιά καιπαραμένει γεμάτο ζωή!

 Βάτραχοι, σαύρες, έντομα του νερού, πολλά πουλιά όπως αλκυόνες και πελαργοί με μια απλή βόλτα στο ρέμα μπορούν να εντοπιστούν εύκολα!

Η χλωρίδα της Πικροδάφνης είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια με πολλά είδη δένδρων και θάμνων, αντιπροσωπευτικά της Μεσογειακής βλάστησης.

Η πλούσια και πυκνή βλάστηση των παρόχθιων περιοχών του ρέματος μοιάζουν με πραγματική πράσινη όαση μέσα στην πόλη μας!  

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ  ΟΛΟ ΤΟ  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.