Σοβαρά προβλήματα στην Ηλιούπολη από τις βροχοπτώσεις




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες που έπληξαν τον Δήμο μας και με δεδομένο το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας, (ανάγλυφο με μεγάλες και απότομες κλίσεις), πέραν των έντονων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων, δημιουργήθηκαν και σοβαρά μόνιμα προβλήματα σε υποδομές του Δήμου. Ποιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν πτώσεις μαντρότοιχων που γειτνιάζουν με πεζοδρόμια συχνής κυκλοφορίας, καθώς και σοβαρά προβλήματα από φερτές ύλες και μεγάλες λακκούβες στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις στις οδούς:

-Κρήτης : Πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση 60τ.μ. του οδοστρώματος (επίστρωση ασφαλτοτάπητα)  λόγο της καθίζησης που υπέστη.

-Λ.Ειρήνης : Βρίσκονται σε εξέλιξη η αντικατάσταση του μαντρότοιχου με οπλισμένου σκυροδέματος τοιχίο (πέδιλο-τοιχίο) και χτίσιμο με πέτρα εξωτερικά, η επισκευή 50τ.μ. του προαύλιου χώρου και 50 μέτρων μήκους του κιγκλιδώματος που υπήρχε επί του μαντρότοιχου (κάγκελο).

-Αλκιαβιάδου & Ύδρας : Πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση 100μέτρων σε μήκος του μαντρότοιχου με οπλισμένου σκυροδέματος τοιχίο (πέδιλο-τοιχίο) και χτίστηκε με πέτρα εξωτερικά. ‘Έγινε αποκατάσταση των ζημιών του προαύλιου χώρου και του πεζοδρομίου οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγο της πτώσης του μαντρότοιχου. Κατασκευάστηκε σύστημα απορροής όμβριων υδάτων εξόδου από το τοιχίο.

-Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ) : Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση της καθίζησης του χώρου γύρω από τους υπάρχοντες οικίσκους μήκους 150μέτρων και πλάτους 5μέτρων, όπως επίσης σε εξέλιξη είναι η αποκατάσταση του χώρου με αποστραγγιστικά υλικά, η  επιχωμάτωση και η φύτευση του.

-Ευπόλιδος & Μύρωνος : Αποκαταστήθηκε το κατεστραμμένο πεζοδρόμιο από τις φερτές ύλες.

-Αγ.Κωνσταντίνου : Αποκαταστήθηκε το οδόστρωμα από τη καθίζηση και από τις φερτές ύλες, επίσης αποκαταστήθηκαν οι λακκούβες κατά μήκος όλου του δρόμου.

-Ισαύρων : Αποκαταστήθηκε το οδόστρωμα από την καθίζηση που υπέστη μήκους 80μέτρων και πλάτους 8μέτρων. Πραγματοποιήθηκαν αποστραγγιστικά μέτρα, τοποθέτηση πλεγμάτων, αποκατάσταση του οδοστρώματος με ψυχρά υλικά. Ισαύρων & Πρωτόπαπα γωνία  είναι σε εξέλιξη η επισκευή του οδοστρώματος λόγο της καθίζησης που υπέστη και 2 εσοχών κάδων απορριμμάτων που υπέστησαν και αυτές ζημιές.

-Πατριάρχου Γρηγορίου (γήπεδο Διάνα) : Αποκαταστήθηκε το οδόστρωμα από τις φερτές ύλες.

-Θράκης (δρόμος μεταφόρτωσης προς γκαράζ) : Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκατάσταση της καθίζησης του οδοστρώματος.

-Αλιμούντος : Βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή του οδοστρώματος από τη διάβρωση και τη καθίζηση του εδάφους.

-Άγιος Νικόλαος (Εγκαταστάσεις Υπηρεσίας Περιβάλλοντος) Ο χώρος συγκέντρωσης και αποθήκευσης εργαλείων των εργαζομένων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος υπέστη ζημιές λόγο των υδάτων που εισήλθαν εντός του χώρου με αποτέλεσμα πολλά από τα εργαλεία να υποστούν μηχανικές βλάβες.

-Λακκούβες οδικού δικτύου που αποκαταστήθηκαν : Εθνάρχου Μακαρίου, Πρωτόπαπα, Τσαμαδού, Λ.Βουλιαγμένης (παράδρομος-φερτές ύλες), Μαρίνου Αντύπα, Κυπρίων Ηρώων, Ελ.Βενιζέλου, Αναστάσεως, Λ.Δημοκρατίας, Ηρώως Κωνσταντοπούλου, Θράκης(φερτές ύλες).
Στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών αυτών και προς αποφυγή σοβαρών και επικίνδυνων ατυχημάτων ο Δήμος μας, άμεσα, έλαβε μέτρα για την προστασία των κατοίκων (απαγόρευση διέλευσης από τα σημεία αυτά), ενώ ταυτοχρόνως με κατάλληλα συνεργεία, προέβη σε εργασίες αποκατάστασης, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αντ/χος Πόλης & Πολιτικής Προστασίας

Κος Καλαρρύτης Χρήστος

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.