Το μπάνιο του παραλόγου στο Π. Φάληρο!




(el.blastingnews.com)

Στο Παλαιό Φάληρο, στη Παλμύρα, που τώρα η στάση του τραμ ονομάζεται Φλοίσβος, σε μια όμορφη αμμουδιά που μέχρι πέρσι, δίπλα στα ντους, υπήρχε και ο τελευταίος καλαμιώνας, μοναδικός σταθμός για αποδημητικά πουλιά. Ο Δήμος νομίζοντας πως αυτός (ο καλαμιώνας) φταίει για τη μόλυνση παρά το ότι ήταν εκεί αιώνες, έφερε μπουλντόζα και τον ξήλωσε.

Όμως το όποιο πρόβλημα παρέμεινε και φώναξαν το υπουργείο υγείας.

Εδώ κι ένα χρόνο μια επιγραφή 20 μέτρα απ τα ντους γράφει:

Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! απαγορεύεται η κολύμβηση 50 μέτρα δεξιά και αριστερά του παρόντος σημείου. σχετ. υπουργική απόφαση του υπουργού υγείας & κοινωνικής αλληλεγγύης.

ATTENTION DO NOT SWIM CLOSER THAN 50 METERS AT BOTH RIGHT & LEFT SIDES FROM HERE (MINISTRY OF HEALTH & SOCIAL SOLIDARITY)

Το φοβερό δεν είναι το ότι κάνουν μπάνιο μπροστά στην επιγραφή, που κάποιος λόγος θα υπάρχει για να βρίσκεται εκεί, παίρνουν μαζί και τα παιδιά τους, κάτι τουλάχιστον εγκληματικό…

Λόγο του ότι είμαι κάτοικος της περιοχής πήγα στις 6 το πρωί που πηγαίνουν ηλικιωμένες κυρίες της γειτονιάς που τις γνωρίζω από παιδί και πηγαίνουν εκεί χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι. Διαπίστωσα πως άλλαξαν το επί 20ετίας στέκι και μετακινήθηκαν κάποια μέτρα.

Ρώτησα γιατί μπήκε η επιγραφή ? Μου είπαν πως πέρσι αρχές Απριλίου είχε γεμίσει το νερό νεκρά ποντίκια και ακαθαρσίες, η υπηρεσία που κάλεσε ο δήμος είπε πως κάποιος υπόνομος αδειάζει εκεί (τον βλέπετε στη φώτο).

Τη δεκαετία του 90 αρχές, σφράγισαν όλους τους υπονόμους και καθάρισαν τα νερά μα με τα χρόνια φαίνεται πως υπάρχει διαρροή και για να βρεθεί για να επισκευαστεί χρειάζονται χρήματα!

Το αστείο είναι πως δίπλα στην επιγραφή υπάρχουν σκίαστρα για τους λουόμενους και ντους. Μα ακόμα πιο αστείο είναι πως δίπλα απ τα ντους γράφει:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΖΩΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ 2950 / 97

Δε ξεχωρίζει αν τα ζώα είναι τα δίποδα που κολυμπούν με τα παιδιά τους σε πιστοποιημένα μολυσμένα νερά ή τα δύστυχα τα κατοικίδια που τα πηγαίνουν εκεί εν αγνοία τους.

Η Ελλάδα έχει τις καθαρότερες παραλίες της Μεσογείου, φιλόξενους ανθρώπους και παρθένα φύση. Λίγοι ανόητοι δε το αλλάζουν αυτό. Στα επόμενα άρθρα θα σας πούμε για τις υπέροχες περιοχές της Ελλάδας με τις πεντακάθαρες θάλασσες τα υπέροχα βουνά, τα ποτάμια και τις λίμνες και κυρίως τα υπέροχα στοιχεία του πολιτισμού μας!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.