Στη μνήμη του Νικηφόρου Τσαρούχα





Έφυγε στις 4/7/14 από τη ζωή, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης μας, ο Νικηφόρος Τσαρούχας. Αρχιτέκτων – μηχανικός στο επάγγελμα και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που πρωταγωνίστησαν στα δημοτικά μας πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες και δημιούργησαν αυτό που λέμε πολιτιστική ζωή της Γλυφάδας. Επί τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλός και για δύο θητείες Αντιδήμαρχος στο παρελθόν, είχε τη δική του ξεχωριστή συμβολή στην εξέλιξη της πόλης και έβαλε το λιθαράκι του στη διαμόρφωση του σύγχρονου Δήμου.

Ανεξάρτητα από τις γραμμές ποιανού δημοτικού συνδυασμού και ποιάς πολιτικής δύναμης δραστηριοποιήθηκε, υπηρέτησε με συνέπεια προοδευτικές ιδέες και αγωνίστηκε σταθερά για τα μεγάλα θέματα της πόλης, την προστασία του βουνού, την εξασφάλιση της παραλίας για το Δήμο, το Μητροπολιτικό πάρκο, τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου. Ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Αν και απ’ τους πιο έμπειρους και προβεβλημένους Δημοτικούς Συμβούλους, με πολύ πιθανό τον ορισμό του σε αξιώματα, δεν δίστασε ούτε στιγμή να τα απεμπολήσει, προκειμένου να υπερασπιστεί τις αξίες και τα πιστεύω του.
Ήταν άριστος σύζυγος και πατέρας. Καμάρωνε για τα παιδιά του, μιλούσε για τις ικανότητες και τα προτερήματα τους, αδυναμία που ξεχείλιζε και τον έκανε ευτυχισμένο και περήφανο.
Ο Νικηφόρος Τσαρούχας συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και την Πρόεδρό τους κ. Αθηνά Λυγνού. Εντάχθηκε στις γραμμές μας και ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Παρά την ασθένειά του, που τον είχε καταβάλει αρκετά, πάντα χαμογελαστός και με απίστευτη δύναμη ψυχής συμμετείχε από τους πρώτους στη συγκρότηση του συνδυασμού και έδωσε, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του, τη μάχη για τη νίκη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα λόγια του και τις συμβουλές του και ιδιαίτερα τη φράση του στη συνεδρίαση του Συντονιστικού μας Οργάνου μετά τις δημοτικές εκλογές «Ζητώ συγνώμη που λόγω της ασθένειάς μου δεν μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο».
Έφυγε με ψηλά το κεφάλι, περίσσια αξιοπρέπεια και αγωνιστής μέχρι την τελευταία του πνοή. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, προβάλλοντας σε όλους και προπαντός τους νεότερους το παράδειγμά του.
Αιωνία του η μνήμη
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στη μνήμη του Νικηφόρου Τσαρούχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.