Τρίτη 1η Ιουλίου: ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανώνουμε τη δράση μας




Η δημοτική κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι σάς προσκαλεί σε κοινή σύσκεψη την Τρίτη 1η Ιουλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (οδ. Φαν Βάικ), στις 19:30 μ.μ. Στόχος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή του παράλιου, παραλίμνιου και παραποτάμιου φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της χώρας μας.
Το Δίκτυο “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”, στο οποίο μετέχουν 100άδες επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει οριστικά το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση του αιγιαλού με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ήδη 150.000 και πλέον πολίτες έχουν υπογράψει διαμαρτυρία ζητώντας την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα avaaz, αλλά και αλλού, μαζί με περισσότερες από 135 επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις.
Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό. Τα βασικά επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου, ανέπτυξαν οι: κ. Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Σύμβουλος Επικρατείας, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, ενάλια αρχαιολόγος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Ελένη Καμπέρη, ερευνήτρια Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και κ. Γιώργος Καλλιαμπέτσος, μέλος Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
Στο πλαίσιο των αγώνων για την υπεράσπιση του αιγιαλού οργανώνεται, με πρωτοβουλία του ηθοποιού-μαραθωνοδρόμου κ. Άγη Εμμανουήλ, Υπέρ-Μαραθώνιος “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου.
Ο Υπερ-Μαραθώνιος θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Ιουλίου με την ανατολή του ηλίου 5.15 πμ από τις Κεχριές στο αρχαίο λιμάνι, με μια μικρή εναρκτήρια εκδήλωση από την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου. Το ίδιο βράδυ στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση.
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου ο Υπερ-Μαραθώνιος συνεχίζεται από Ελευσίνα στο Ελληνικό, όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική – καλλιτεχνική εκδήλωση στην παραλία του Αγίου Κοσμά – παραλία με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα για τον αγώνα που έχει δοθεί και κερδηθεί.
Την Πέμπτη 10 Ιουλίου ο Υπερ-Μαραθώνιος συνεχίζεται από το Ελληνικό στο Λαύριο, με ενδιάμεσες στάσεις στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και στο camping Βούλας, το απόγευμα φτάνει στην Ανάβυσσο και καταλήγει στο Λιμάνι του Λαυρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου ο Υπερ-Μαραθώνιος συνεχίζεται από το Λαύριο στη Βραυρώνα, στο Ναό της Αρτέμιδος, όπου το βράδυ θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση.
Τέλος, το Σάββατο 12 Ιουλίου ο Υπερ-Μαραθώνιος συνεχίζεται από Βραυρώνα και καταλήγει στον Μαραθώνα, όπου το βράδυ, με τη λήξη του, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι με Djs στη παραλία.

Στο πλαίσιο του Υπέρ-Μαραθώνιου και στη βάση του ψηφίσματος του Δικτύου “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” προτείνουμε την ανάπτυξη κοινής δράσης στα όρια του Δήμου μας με:
– ενημέρωση των κατοίκων του Αλίμου σε σημεία και με τρόπους που θα αποφασιστούν,
– μοίρασμα του ψηφίσματος και συγκέντρωση υπογραφών,
– μουσική εκδήλωση την Δευτέρα 7 Ιουλίου, παραμονή του Μαραθωνίου, στην παραλία μας,
– στις 8 Ιουλίου υποδοχή των μαραθωνοδρόμων στα όρια του δήμου μας, συμμετοχή μικρών και μεγάλων κατοίκων του Αλίμου στον Υπέρ-Μαραθώνιο έως και τον Άγιο Κοσμά, (ιδιαιτέρως των παιδιών και των νέων που συμμετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους),
– συνέχιση της ενημέρωσης και του αγώνα με όποιον τρόπο θεωρηθεί αναγκαίο.


Δείτε την ανοιχτή πρόσκληση προς τους φορείς και τις συλλογικότητες του Αλίμου εδώ.
Δείτε το ενημερωτικό του Δικτύου “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” με το ψήφισμα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.