“Καταρρέουν τα ΚΑΠΗ Γλυφάδας”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο επί κεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, επισκέφθηκαν σήμερα το ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.
Όπως μας κατάγγειλαν οι δημότες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του εν λόγω ΚΑΠΗ, σε αυτό εργάζεται μόνο μια διοικητική υπάλληλος, ενώ λείπει παντελώς το αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα και την εξυπηρέτηση τους. Πρόσφατα αποχώρησε και ο τελευταίος συμβασιούχος εργαζόμενος ο οποίος μάλιστα παρέμενε για αρκετό διάστημα εθελοντικά χωρίς την παραμικρή αμοιβή ευελπιστώντας μάταια σε κάποια τακτοποίηση.
Ακόμη μας αναφέρθηκαν ελλείψεις σε υλικά χρήσεως, προσφορά ληγμένων αναψυκτικών και ανεξέλεγκτη τροφοδοσία από μέρους του δήμου.
Όπως πληροφορηθήκαμε στα 5 ΚΑΠΗ του δήμου υπηρετούν συνολικά μόλις 9 υπάλληλοι, που προφανώς δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες για τη λειτουργία τους.
Όλα αυτά δείχνουν εύγλωττα την κατάρρευση στην οποία οδηγούνται οι υπηρεσίες που προσέφεραν στους συμπολίτες μας απόμαχους της δουλειάς, που χτυπημένοι βάναυσα από τις περικοπές στις συντάξεις τους και την κοινωνική τους ασφάλιση, επιζητούν στα ΚΑΠΗ ζεστασιά, φροντίδα και κοινωνική προστασία από το Δήμο. Αυτά τους λείπουν και όχι οι φαντεζί επισκέψεις στα μπουζουκομάγαζα της παραλίας που προεκλογικά τους πρόσφερε ο απερχόμενος δήμαρχος! Ούτε τα έργα βιτρίνας και οι ασφαλτοστρώσεις.
Είναι η ίδια ακριβώς κατάρρευση που παρατηρείται στους παιδικούς σταθμούς, στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και σε κάθε υπηρεσία στοιχειώδους κοινωνικής προσφοράς του δήμου προς τους πληττόμενους συμπολίτες μας.
Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και υλοποίησε αδιαμαρτύρητα στην πόλη μας ο απερχόμενος δήμαρχος και ετοιμάζεται να εφαρμόσει και ο κ. Παπανικολάου που δεν έχει ψελλίσει προεκλογικά ούτε το παραμικρό για τις απαράδεκτες πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης της οποίας ήταν και ο εκλεκτός υποψήφιος.
Ο Τάσος Ταστάνης δεσμεύτηκε να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσει άμεσες λύσεις για τα προβλήματα της λειτουργίας των ΚΑΠΗ της πόλης μας.
Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», υπενθυμίζει με την ευκαιρία ότι βασικό στοιχείο του προεκλογικού μας προγράμματος ήταν η δημιουργία από το δήμο ασπίδας κοινωνικής προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας.
Ειδικότερα για την τρίτη ηλικία, με τη δύναμη που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας εκλέγοντας 3 δημοτικούς συμβούλους, θα απαιτήσουμε από τη νέα δημοτική αρχή:
• Την ανάπτυξη δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, με προτεραιότητα τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και αναβάθμιση και επέκταση της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.
• Την άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό και την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, καθώς και των παροχών πολιτισμού και αναψυχής προς την τρίτη ηλικία.
• Την πλήρη επαναφορά και επέκταση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και την ένταξή του στις βασικές και μόνιμες δομές του δήμου.
• Τη σχεδίαση και δημιουργία δημοτικού γηροκομείου για άπορους συμπολίτες μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.