Εντόπισαν τον Χριστόδουλο Ξηρό στο Παλαιό Φάληρο, αλλά τον έχασαν;Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει
Τετ α τετ με τον επικηρυγμένο Χριστόδουλο Ξηρό είχαν αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία την περασμένη εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Έθνους”, ο διαβόητος φυγάς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στην περιοχή των νοτίων προαστίων.
Θυμίζοντας κάτι από τη “συνάντηση” των μελών της 17Ν με την αστυνομία (1992) στη Λουίζης Ριανκούρ, οι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον οδηγό και τον ακολούθησαν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να διασταυρώσουν τα στοιχεία του οχήματος. Καθώς η παρακολούθηση γινόταν καταδίωξη, ο έμπειρος Χριστόδουλος Ξηρός αντιλήφθηκε ότι είχε «συνοδεία» και φρόντισε να χαθεί στα δαιδαλώδη στενά της περιοχής.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τώρα φωτογραφίες και βίντεο που έχουν τραβηχτεί από το περιστατικό. Το “στοίχημα” των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε ο καταδικασμένος για τη 17Ν “Μανώλης”, αλλά και το σπίτι όπου κρύβεται τους τελευταίους μήνες.
Οι αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο “Έθνος” ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αλλάξει σημαντικά την εξωτερική του εμφάνιση. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, έχει παχύνει αρκετά, ενώ έχει αφήσει μούσι και μαλλιά. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν δεκαπέντε περίπου μέρες μετά την “εξαφάνισή” του, από τότε δηλαδή που διαπιστώθηκε ότι δεν επέστρεψε ως όφειλε από άδειας στις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο σύστημα υπόθαλψης και υποστήριξης Ξηρού μετέχουν όχι μόνο άτομα από το περιβάλλον του “πυρήνα φυλακής” των Πυρήνων, αλλά και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν σε άλλες οργανώσεις αλλά να συνεργάζονται με τους Πυρήνες.
Η εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου δεν κρίνεται τυχαία από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ καθώς υπάρχουν δυο υποθέσεις τρομοκρατίας που είχαν σχέση με την περιοχή και στη μια μάλιστα ο Ξηρός εμφανίζεται από την ΕΛ.ΑΣ ως βασικός ύποπτος.
Πρόκειται για το αυτοκίνητο γιάφκα το οποίο είχε εντοπιστεί την 1η Φεβρουαρίου στο Παλαιό Φάληρο μέσα στο οποίο είχαν βρεθεί ρουκέτες, χειροβομβίδες, Καλάσνικοφ, πυροδοτικοί μηχανισμοί και σφαίρες.
Στην ίδια περιοχή είχε εντοπιστεί και ένα αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Σε ανακοίνωση της, η ΕΛ.ΑΣ, διαψεύδει το δημοσίευμα του Έθνους, επισημαίνοντας: “Ανακοινώνεται ότι τα αναφερόμενα σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Έφτασαν μια ανάσα από τον Χριστόδουλο Ξηρό!», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.