Έκθεση Ζωγραφικής του Χαράλαμπου Κωνσταντά, στον Γαλαξία (VIDEO)




(Γράφει η Εριέλλα Χρυσού)

Στον δημοτικό πολυχώρο πολιτισμού «Γαλαξίας» βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, όπου, από την 2 έως και την 8 Ιουνίου, παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Χαράλαμπου Κωνσταντά με τίτλο «Μηνύματα».
Οι 19 πίνακες της έκθεσης, μέσα από έντονες γραμμές και χρώματα, παρουσιάζουν μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη την αιώνια μάχη ανάμεσα στη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου, ξεκινώντας από τη στιγμή της δημιουργίας, περνώντας στην απόκτηση της γνώσης, την ένταξη στο ισοπεδωτικό σύστημα, την αφύπνιση και τελικά το πέρασμα στο φως και την άφιξη στον τελικό στόχο, την αγάπη.
Στην κάμερα του www.nstv.gr μίλησε ο Χαράλαμπος Κωνσταντάς, ο οποίος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ονόμασε την έκθεσή του μηνύματα, αλλά και παρουσίασε τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω από τους πίνακές του.
Ο Χρήστος Μάγνης με τη σειρά του, φίλος του καλλιτέχνη και επικεφαλής της ομάδας Οδυσσέας, αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της έκθεσης, όπως αυτό απεικονίζεται στη σημερινή ελληνική και όχι μόνο οικονομική πραγματικότητα.
Τέλος, η Μαρία Σταυρίδου, μέλος των Ενεργών Ελλήνων Πολιτών, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της σε όλες τις καλλιτεχνικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες που το νόημά τους συνάδει με τις αρχές της EI END.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.