Πασχαλινή μυσταγωγία και βυζαντινό μεγαλείο





Πολιτισμό υψηλής στάθμης με την κοινωνική πολιτική “πάντρεψε” στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Πάσχα η “Δημοτική Βούληση” την Τετάρτη το βράδυ. Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη βραδιά που γέμισε την αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα, ο συνδυασμός του Δημοσθένη Δόγκα έδειξε έμπρακτα πώς ο προεκλογικός αγώνας μπορεί να ξεφύγει από την ψηφοθηρία και την υποσχεσιολογία και να γίνει κατάθεση συνολικής πρότασης για την πόλη, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους. “Η κλασική συμφωνική έκφραση της μουσικής, ενώνεται με τη γενεσιουργό αιτία της, το πατρώο και αιώνιο παραδοσιακό μέλος, όπου δεσπόζει το αυτοκρατορικό ύφος της βυζαντινής μουσικής”, αναφέρθηκε εισαγωγικά για να περιγράψει το όμορφο μουσικό σύνολο που απόλαυσαν το βράδυ της Τετάρτης όσοι παρευρέθηκαν στην αίθουσα της “Ιωνίας”.
Το εξαιρετικό θέαμα που περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους και κομμάτια κλασικής θρησκευτικής μουσικής παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Άννα Μπιθικώτση, λογοτέχνης και ποιήτρια, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, συνθέτης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας και δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κάσδαγλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βούλας, Γιώργος Σταμπέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Βούλα Λαμπροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Βούλας, Γιάννης Παναγόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Απολλωνία”, Μαριάννα Μαυραγάνη και η εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών της Βούλας, Τζούλια Γερακιού.


Στη μυσταγωγική αυτή μουσική παράσταση συμμετείχαν από τη μια μεριά της σκηνής το Amberlink Ensemble με τους Stacy και Stephie Koulouris στο Πιάνο, τη Ράνια Μιχαλοπούλου ως Σοπράνο, τον Μιχάλη Ραμό στο φλάουτο και την Nathalie Κorniluk Sdralis στο Βιολί, ενώ στην άλλη πλευρά της σκηνής βρίσκονταν ο Σωτήρης Δογάνης, Ψαλμωδός – Ερμηνευτής, ο Παλιουδάκης Ηλίας, Λυράρης και ο Χρήστος Κουνής, Ερμηνευτής Συναξαριστής.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης κληρώθηκαν δέκα υποτροφίες ως προσφορά της Δημοτικής Βούλησης σε νέους ενεργούς δημότες για την εκμάθηση και πιστοποίηση γνώσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για μια συμβολική αλλά και ουσιαστική προσφορά για μια ενεργητική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.