Κηπουρέματα στον Γ΄ Παιδικό Σταθμό Ελληνικού




Ο Γ΄ Παιδικός Σταθμός Ελληνικού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με αφορμή την πανελλήνια εθελοντική καμπάνια Lets do it Greece, διοργάνωσαν από κοινού, ημέρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, και ώρα 9:30-11:30 στον περιβάλλοντα χώρο του Γ΄Παιδικού Σταθμού

Εκπρόσωποι από την εθελοντική καμπάνια “Lets do it Greece” παρευρέθηκαν στο Γ΄ Παιδικό Σταθμό με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και τους γονείς τους, σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τον εθελοντισμό, μέσα στο δικό τους, οικείο περιβάλλον.

Εκτός από γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, παρευρέθησαν από την Περιφέρεια Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας, κ. Μ. Καρακλιούμη, από το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Π. Κοροβέσης, η Γενική Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών κ. Λ. Τσέλιου, η Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού κ. Α. Νικολέττου και όλο το προσωπικό.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενεργή, καθώς εκτός από ενημέρωση τους δόθηκε η ευκαιρία να φυτέψουν δεντράκια: λεμονιές, αμυγδαλιές, μανταρινιές, πορτοκαλιές, δαμασκηνιές, κορομηλιές, και διάφορα άλλα στον κήπο του παιδικού σταθμού και να αναλάβουν τη φροντίδα τους. Με τον τρόπο αυτό θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα οπωροφόρα δένδρα, θα νιώσουν ότι τους ανήκουν και είναι υπεύθυνα για τη φροντίδα τους, ώστε να απολαμβάνουν αργότερα τους καρπούς τους…

Όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά βραβεία.

Η γνώση είναι σαν το σπόρο: Όταν φυτεύεται σε πρόσφορο έδαφος, οι καρποί ευδοκιμούν και ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.