Η εβδομάδα των παθών για την παραλία του Αγ. Νικολάου Καβουρίου…




(Θάνος Ματόπουλος  – Υποψήφιος Δήμαρχος – Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ)

Οι κάτοικοι της περιοχής Αγ. Νικολάου – Καβουρίου παρακολούθησαν ένα «μυστήριο» να διαδραματίζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην παραλία της περιοχής τους. Στην αρχή της εβδομάδας μηχανήματα άρχισαν να κάνουν εκβάθυνση της θάλασσας εκατέρωθεν των προβλητών ( αποκατάσταση λειτουργικών βαθών από φερτά υλικά).
Κανείς δεν ήξερε πώς έγινε αυτό το θαύμα. Ο δήμος δεν πήρε ποτέ απόφαση για να εγκρίνει τέτοιο έργο στην περιοχή. Οι φήμες έλεγαν ότι πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από κάτοικο «ευεργέτη», κάτοχο της υπό ανέγερση κατοικίας δίπλα στο χώρο εργασιών. Εάν τελικά είναι δωρεά, ποτέ δεν εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο για να γίνει η αποδοχή της.
Οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τις εργασίες να γιγαντώνονται και να βγαίνουν από τη θάλασσα τόνοι άμμου και βράχων, ενώ αμφίβολο είναι εάν τηρήθηκαν τα λειτουργικά βάθη του πυθμένα και ταυτόχρονα να γίνεται αποκατάσταση και των δύο προβλητών.
Ποιόν εξυπηρετούν όμως αυτές οι εργασίες και γιατί έγινε αυτή η «χορηγία» ;
Η εβδομάδα των παθών των κατοίκων και της παραλίας συνεχίστηκε, καθώς συνεχίζονταν και οι εργασίες και ο δήμαρχος πέρασε να ελέγξει την πρόοδο και τα έργα. Οι κάτοικοι που τον είδαν ρώτησαν γιατί γίνονται τα έργα που αλλοιώνουν την παραλία. Η αφοπλιστική απάντηση που εξόργισε τους πολίτες ήταν ένα πλατύ χαμόγελο, που τους εκνεύρισε και τους αγανάκτησε περισσότερο ( όπως μας είπαν την επόμενη μέρα οι ίδιοι ).
Τη μεγάλη Τετάρτη είχαμε την κορύφωση του δράματος της παραλίας. Συνεργεία κατέφθασαν και άρχισαν να πιάνουν δουλειά. Οργασμός δουλειάς,ποτέ άλλοτε δεν είδαν οι κάτοικοι τόσους πολλούς εργάτες σε έργο.
Σε ελάχιστο χρόνο σηκώθηκαν κάγκελα σε ύψος 1.80 μ. και ενώ η φυλάκιση της παραλίας ήταν σε εξέλιξη, συνεργείο του δήμου, η υπηρεσία πρασίνου με πολυάριθμο προσωπικό, έκανε ανάπλαση της παραλίας με δημιουργία άλσους αστικού τύπου .
Μέσα σε λίγες ώρες στήθηκαν κάγκελα πολλών μέτρων που έκλειναν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και, αφού καταστράφηκε ο φυσικός αμμόλοφος, δημιουργήθηκε ένα αλσύλλιο δίπλα στη θάλασσα , πίσω από τα κάγκελα. Τα ερωτήματα πολλά. Ποιός έδωσε εντολή, με τίνος
χρηματοδότηση έγιναν τα έργα; Ας αναζητήσουμε τα παραστατικά με τα οποία αγοράστηκαν τα υλικά ( δέντρα, χώμα στύλοι, κάγκελα, χρώματα) για να μάθουμε ποιός τα πλήρωσε. Ο δήμος πώς παραχώρησε τα συνεργεία για τη δημιουργία του άλσους; Πότε γνωστοποιήθηκαν αυτά στο
δημοτικό συμβούλιο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου;
Οι κάτοικοι βλέποντας τα σιδερένια κάγκελα να υψώνονται μπροστά τους συγκεντρώθηκαν και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το γεγονός της παράνομης και χωρίς άδεια κατασκευής περίφραξης, σταμάτησαν την ολοκλήρωση του έργου.
Έγραφαν ψήφισμα- καταγγελία και κάλεσαν την επόμενη μέρα 17/4/14 στις 6.00 μ.μ. τους υποψήφιους δημάρχους και όλους τους πολίτες να έρθουν για να καταγγείλουν την αυθαιρεσία και να αποξηλώσουν τα κάγκελα της ντροπής.
Μπροστά στο γεγονός της έντονης αντίδρασης των πολιτών και της δημοσιοποίησης του θέματος, ο δήμαρχος Πανάς που αψηφά τους θεσμούς και ενεργεί με σκοπό το όφελος των λίγων και ισχυρών, προέβη την Μ. Πέμπτη το πρωί (πριν το απογευματινό ραντεβού των
κατοίκων ) με εργαζόμενους και μηχανήματα του δήμου στο γκρέμισμα της περίφραξης. Πανικόβλητος, έσπευσε να τα αποξηλώσει για να αποκρύψει τα ‘προϊόντα εγκλήματος’.
Φωτογράφισε μάλιστα τον εαυτό του και προέβη σε δηλώσεις παρωδία για να παρουσιαστεί ως εγγυητής της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα!
Άφησε όμως εμφανή σημάδια της αποξήλωσης. Τα κάγκελα ξηλώθηκαν βιαστικά με μηχάνημα και καταστράφηκαν τα πετρόχτιστα τοιχία.
Τα σημάδια των επεμβάσεων στην παραλία είναι πλέον εμφανή. Μια προβλήτα που ανακατασκευάστηκε και μια που δεν πρόλαβαν να ανακατασκευάσουν. Η άμμος στην παραλία αντικαταστάθηκε με κοκκινόχωμα δημιουργώντας έναν παράλιο βούρκο (τα μηχανήματα που
μετείχαν στην παράνομη και καταστροφική επέμβαση στην παραλία έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο από τους αγανακτισμένους πολίτες στο εργοτάξιο της « βίλας Παραλία » ).
Καταστράφηκε ο φυσικός αμμόλοφος και δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα πυκνοφυτεμένο άλσος που δεν προσιδιάζει στο φυσικό παραλιακό τοπίο και μειώνει σημαντικά το διαθέσιμο χώρο για τους λουόμενους.
Τα φυτά πολλά, ο φράχτης ψηλός, γιατί σε αυτή την παραλία δεν χωρούν πολίτες. Ο χρόνος που έγινε είναι πολύ βολικός, λίγες μόλις μέρες πριν κατατεθεί προς διαβούλευση για να πάρει το δρόμο του ως νόμος του κράτους το Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών για τις παραλίες και την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων επί αυτών και το Σ/Ν για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων από ιδιώτες.
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές παρευρέθησαν, αποδεχόμενοι το κάλεσμα των περιοίκων. Όλοι ήταν παρόντες πλην της παράταξης του κ. Πανά, που “ηρωικά έριξε τα κάγκελα” ! Διαπίστωσαν το έγκλημα που έγινε στην παραλία και συγκρότησαν επιτροπή αγώνα και παρακολούθησης ενάντια στην επιχειρούμενη καταπάτηση της παραλίας.
Αποφάσισαν να ανακινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες ενάντια σε όλες τις αυθαιρεσίες, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το σχέδιο για την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων με την ανοχή και τη στήριξη αυτών που κατά νόμο είναι υπεύθυνοι, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και στο τέλος
ο νομοθέτης βάζει την υπογραφή του σε νόμους που δικαιώνουν τους καταπατητές.

Όσοι είναι υποστηρικτές μεγαλοσυμφερόντων και στερούν από τους πολίτες τα δημόσια αγαθά, πρέπει να μείνουν οριστικά έξω από τη διοίκηση του Δήμου, γιατί μόνο τότε θα έλθει η πραγματική λύτρωση και ανάσταση για τους δημότες!
Η Ριζοσπαστική κίνηση Πολιτών Β.Β.Β στηρίζει τους πολίτες στην οργάνωση της αντίστασης τους ενάντια σε αυτούς που επιχειρούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους και να τους στερήσουν τα δημόσια αγαθά που τους ανήκουν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.