Οι Άραβες του Αστέρα, “χτυπούν” και την πλαζ Βουλιαγμένης




Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις για την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, μέσα στο 2014 αναμένεται να περάσει στα χέρια ιδιωτών η πλαζ Βουλιαγμένης, η πλέον δημοφιλής παραλία της Αττικής, που αλλάζει ρότα έπειτα από δεκαετίες λειτουργίας εντός του πλαισίου του Δημοσίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη διενέργεια του διεθνούς ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την 20ετή εκμίσθωση της Οργανωμένης Ακτής Βουλιαγμένης.

Όπως όλα δείχνουν, η σχετική ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου και ο πλειοδότης ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει εφάπαξ αντάλλαγμα με την υπογραφή της σύμβασης και ετήσιο μίσθωμα για 15+5 έτη.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση των 76 στρεμμάτων της πλαζ είναι ήδη υψηλό, Ιδιαίτερη σπουδή φέρεται να επιδεικνύει το αραβικό fund Jermyn Street Real Estate Funds που ανήκει στην AGC Jermyn Street στο οποίο συμμετέχει και η τουρκική Dogus που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, επιδιώκοντας πλήρη έλεγχο στον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Οι όροι

Σύμφωνα με την προκήρυξη, αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μίσθωση του ακινήτου “Ακτή Βουλιαγμένης”, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργία, με συνοδές χρήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η λειτουργία εστιατορίου και η εν γένει εκμετάλλευση του.

Για τη χρήση του ακινήτου προβλέπεται η λειτουργία του ως οργανωμένης ακτής με εκσυγχρονισμό, εμπλουτισμό και συντήρηση των υποδομών του, “που θα είναι αρμονικά ενταγμένες στο περιβάλλον, προκειμένου να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.

Ο μισθωτής οφείλει να επιλύσει κάθε αδειοδοτική θέμα που τυχόν ήθελε προκύψει ακόμη κι αν αυτό αφορά στις κτιριακές και λοιπές υποδομές.

Στις υποχρεώσεις επισημαίνεται ότι πρέπει να προβεί “σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακίνηση, τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργία και τη συντήρηση του ακινήτου, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ακτής και την αρμονική ένταξη της στο γενικότερο περιβάλλον. Επίσης, θα μεριμνήσει για την κατ’ έτος εξασφάλιση της Γαλάζιας Σημαίας και την παροχή υποδομών διευκολύνσεων για ΑμεΑ”.

Η πλαζ Βουλιαγμένης είναι η πρώτη που λειτούργησε οργανωμένα ο ΕΟΤ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.