H συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του 17χρονου που μαχαίρωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Π.Φάληρο (VIDEO)




Στις 22 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των δυο κατηγορουμένων για τον τραυματισμό με μαχαίρι 16χρονου μαθητή κοντά στο σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013.

Η υπόθεση, αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο 16χρονος είχε δεχθεί οργανώμενη επίθεση από οπαδούς της Χρυσής Αυγής επειδή έγραψε σε θρανίο αντιφασιστικά συνθήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και άμεση συνέργεια.

Η δίκη διεκόπη επειδή ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης και ο νέος δικηγόρος που ορίστηκε από το δικαστήριο ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Χάραξε το θρανίο, του χάραξαν τη ζωή

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ – enet.gr

Δεκατέσσερις μήνες μετά την άγρια επίθεση εις βάρος ενός 17χρονου μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο κι αφού η επίμαχη δικογραφία έχει ενταχθεί στη μεγάλη έρευνα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ξεκινά σήμερα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το σήμα των AntiFA σε θρανίο φίλης χρυσαυγίτη παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε 17χρονο μαθητή...

Το σήμα των AntiFA σε θρανίο φίλης χρυσαυγίτη παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε 17χρονο μαθητή…Αιτία για το τριπλό χτύπημα που δέχθηκε ο νεαρός μαθητής είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το γεγονός ότι έγραψε «Αντίφα» στο θρανίο συμμαθήτριάς του και συντρόφου τού βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Οπως έχει καταθέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης η διευθύντρια του σχολείου, στο πλαίσιο της ανάκρισης τόσο για την επίθεση όσο και την εγκληματική οργάνωση, τα χτυπήματα που δέχθηκε το παιδί ήταν ιδιαίτερα βαριά: «Τον είχαν κόψει στη μύτη, στη δεξιά κροταφική χώρα και αριστερά κάτω από το λαιμό του. Οι γιατροί είπαν ότι σχεδόν κόπηκε η μύτη του και το τραύμα στο λαιμό πλησίαζε την καρωτίδα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του».

Τον ένα εκ των δύο κατηγορουμένων έχει κατονομάσει ο πατέρας του θύματος, ο οποίος τον χαρακτήρισε «χρυσαυγίτη», ενώ από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, και συγκεκριμένα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τα γραπτά μηνύματα (sms) από και προς το τηλέφωνο του υπόδικου με τη σύντροφό του, οι ισχυρισμοί τής οικογένειας ενισχύονται.

Οι «Ανήσυχοι Γονείς»

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, εφ’ όσον ξεκινήσει η διαδικασία, αναμένεται να υποστηρίξουν ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο και να ζητήσουν να κριθούν οι κατηγορούμενοι με βάση τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το κτήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στην οδό Δέγλερη, απηύθηνε και η συλλογικότητα «Ανήσυχοι Γονείς», μία πρωτοβουλία γονέων από το Π. Φάληρο και τη Ν. Σμύρνη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη και είναι προφυλακισμένος. Αν και για μήνες αρνιόταν την πράξη του, το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά τη σύλληψη ενός συνεργού του και την αποκάλυψη ενοχοποιητικών στοιχείων από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

»Ηρθε, λοιπόν, η ώρα και ελπίζουμε να αποδειχτεί στο δικαστήριο πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και έγινε από μέλη του νεοναζιστικού χώρου με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο νέο.

»Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο των επιθέσεων και του εκφοβισμού που καλλιεργούσε η δράση των φασιστικών συμμοριών. Ηταν η περίοδος που η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη “ανακαλύψει” τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, η οποία δρούσε ανενόχλητη, πολλές φορές με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού».

Η συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συνολικά 32 δικογραφιών, που είχε συγκεντρώσει και διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ αναφέρεται και στο 9σέλιδο πόρισμα που είχε συντάξει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, ολοκληρώνοντας την προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.