Γλυφάδα – Oι θέσεις της Ανατροπής για τα αδέσποτα




adespotaanatropi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα το θέμα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής η προστασία της δημόσιας υγείας, με ταυτόχρονη μέριμνα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Για την αποτελεσματική επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της προστασίας των αδέσποτων ζώων δεν απαιτούνται υπέρογκα κονδύλια, αλλά μια υπεύθυνη και αποτελεσματική δράση. Ειδικότερα:
• Σχεδιάζουμε τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων και τον περιορισμό της διασπάθισης χρημάτων σε ιδιωτικούς φορείς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
• Άμεσα όμως θα διαθέσουμε τα απαραίτητα κονδύλια και με τη βοήθεια και τη συνεργασία φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών κτηνιάτρων, παρέχουμε την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα για τα ζητήματα εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, στείρωσης, θεραπείας, περίθαλψης, σίτισης κ.λ.π.
• Οργανώνουμε την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων και μεριμνούμε για την επαναφορά τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις δημιουργούμε δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών γαι τα ζώα που διατίθενται για υιοθεσία.
• Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα για την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας σε νηπιαγωγεία και σχολεία.
• Διοργανώνουμε με τη βοήθεια φιλοζωικών σωματείων και φορέων, ενημερωτικές εκδηλώσεις, προβολές ομιλίες και σεμινάρια για τους τρόπους αντιμετώπισης και χειρισμού των αδέσποτων ζώων.
Μαζί ανατρέπουμε! –  Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας
Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ) τηλ. 210.96.24.294
www. anatropistiglyfada.com και https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.