Eλληνικό – Αργυρούπολη>Ενημέρωση για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα




Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα με το άρθρο 81 του Ν. 4172/2013 από τον Οκτώβριο του 2013 δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος γραφείο εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, η βελτίωση της εικόνας της πόλης, αλλά και η αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί 45 αυτοκίνητα και 10 δίκυκλα. Επίσης, έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 68 οχήματα, από τους ιδιοκτήτες τους, μετά από παρέμβαση του Δήμου.

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:

• Υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και μετά από 90 ημέρες τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.
• Σε διάστημα 15 ημερών, η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να ενημερώσει την Ασφάλεια για την διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περιπτώσεων κλοπής, κατάσχεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη. Ενημερώνει επίσης το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών.

• Αν το όχημα φέρει πινακίδες αποστέλλεται έγγραφη ειδοποίηση βάσει των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών.
• Το όχημα, απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, από την τοποθέτηση του ειδικού σήματος.

• Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί, για συναισθηματικούς ή άλλους λόγους, να κρατήσει το όχημα του, χωρίς να το κινεί ή έχει καταθέσει πινακίδες υποχρεούται να το έχει σε ιδιωτικό χώρο ιδιοκτησίας του ή ιδιοκτησίας τρίτου – κατόπιν συναίνεσης του τελευταίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.