Στο Final-4 της Euroleague η Βουλιαγμένη!




Η Βουλιαγμένη δηλώνει για μια ακόμη χρονιά παρούσα στο Final-4 της Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με ανατροπή (14-13) επί της Κίνεφ Κίρισι στον Πειραιά.

Λίγες ημέρες μετά το 9-9 στο Κίρισι, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους στη ρεβάνς. Μισή πρόκριση από τη Ρωσία, δικό τους και το πλεονέκτημα της έδρας, χωρίς βεβαίως να υποτιμούν τον αντίπαλο που όπως και η ελληνική ομάδα, βρίσκεται ανάμεσα στις «μεγάλες δυνάμεις» του αθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Συγκλονιστική σε εξέλιξη η αναμέτρηση, που διεξήχθη στο «Παπαστράτειο» με τις Ρωσίδες να μπαίνουν… φουριόζες και μετά το 2-2 των πρώτων λεπτών να «χτίζουν» μια διαφορά δύο με τριών τερμάτων, λίγο πριν από το ημίχρονο (2-4, 3-5) που ανέβηκε ακόμη και στο +4 (5-8, 6-10) στην επανάληψη και στις αρχές του 3ου οκταλέπτου. Εξαιρετικά κρίσιμο σημείο για την Βουλιαγμένη, που ευτυχώς αφυπνίστηκε και βρήκε τις λύσεις στην επίθεση με τις Γερόλυμου, Τσουκαλά και Ασημάκη να της δίνουν το… φιλί της ζωής, ισοφαρίζοντας σε 11-11.

Από εκεί και πέρα, στα τελευταία λεπτά, το ματς παίχτηκε στη… ρουλέτα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τα κορίτσια του Κώστα Δήμου να παίρνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα με 12-11 μετά το 1-0 και 2-1 στο ξεκίνημα. Καθοριστικό το τέρμα της Τσουκαλά με την Κοντογιάννη να δίνει «αέρα» δύο τερμάτων (13-11) στη Βουλιαγμένη πριν οι Ρωσίδες ισοφαρίσουν και πάλι. Η Ξενάκη ήταν η «χρυσή» σκόρερ για την ελληνική ομάδα που θα βρεθεί για 6η φορά τα τελευταία 7 χρόνια στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 4-5, 2-4, 5-2, 3-2
Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Χυδηριώτη, Ντάσιου, Πρωτόπαππα, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Διαμαντοπούλου 1, Μαυρωτά, Κοντογιάννη 1, Ζοφώλη.
Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντρ Ναρίτσκα): Καρναούκι, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμανοβιτς, Κουρότσκινα 1, Κρίμερ 4, Ιακούσεβα, Κόκλοβα, Μπελίεβα 2, Κοκιάροβα 2, Οκούνεφα, Ρίτζκοβα 1, Ιούσκοβα.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.