Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου (VIDEO)




Την Κυριακή 9-3-2014 και ώρα 6:00 μμ, καλούμε όλους τους Φαληριώτες και όλες τις Φαληριώτισσες στη συνέλευση που θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου στην οδό Αγ. Βαρβάρας 24
Θεματικές:
-Ψήφιση Αρχών Λειτουργίας
-Διάρθρωση σε θεματικές επιτροπές
-Εκλογή του/της επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

Ιδρυτική Διακήρυξη

για μια πόλη των κατοίκων – για τις ανάγκες των πολλών
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με της υπογραφή του Μνημονίου λιτότητας στην Ελλάδα, επιχειρείται η βίαιη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση, που στοχεύει στην έξοδο από την κρίση προς όφελος των δυνάμεων που τη δημιούργησαν, των δυνάμεων του κεφαλαίου. Κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού στο Παλαιό Φάληρο έχει παίξει η δημοτική αρχή Χατζηδάκη, όπου σε συνέχεια του νεοφιλελεύθερου προγράμματος των προηγούμενων τετραετιών, εξακολουθεί να αποτελεί εντολοδόχο και βραχίονα των μνημονιακών κυβερνήσεων. Εμείς, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες καλούμαστε να πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε για να πληρώνουμε τις ζημιές των τραπεζών, τις φοροαπαλλαγές των πλουσίων, τα δανεικά για να αποπληρωθούν τα χρέη. Καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε με όλο και λιγότερα δικαιώματα.
Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η προστασία του Περιβάλλοντος, οι Μεταφορές, αντιμετωπίζονται ως πεδία κερδοφορίας. Ήδη πριν από το 2010, κάθε τμήμα της δημόσιας σφαίρας παραδινόταν στην Αγορά, ή ακόμα και αν παρέμενε «δημόσιο» λειτουργούσε με βάση τις ανάγκες και τα κριτήριά της. Η ψήφιση του Μνημονίου, δεν ήρθε όμως απλά να αποτελειώσει όσα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Το σχέδιο που αυτοί εφαρμόζουν, σε πλήρη στοίχιση με την ΤΡΟΙΚΑ, στοχεύει τη δημοκρατία. Στοχεύει κάθε έννοια λαϊκής συμμετοχής, ακόμα και περιορισμένης, όπως αυτή κατοχυρώθηκε μετά τη μεταπολίτευση. Ο ρόλος των πολιτών περιορίζεται πλέον σε αυτόν του ψηφοφόρου, που ανά τετραετία έρχεται να εγκρίνει πολιτικές εξαγγελίες. Το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης στοχοποιείται, όπως και συνολικά οι εργασιακές κατακτήσεις, ενώ κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης συναντά την καταστολή.
Όσο μάλιστα η κρίση του συστήματος βαθαίνει, οι κυρίαρχοι εμφανίζουν ως «αντισυστημική» απάντηση τους νεοναζί. Το χρήσιμο γι αυτούς, μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ήταν εκεί να υλοποιήσει με παραλλαγή, ότι δε μπορούσε να υλοποιηθεί από τα κοστούμια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μαζί έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ, μαζί ψήφισαν και ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, μαζί καταστέλλουν εργασιακούς αγώνες. Η δήθεν ανακάλυψη του ρόλου της, μετά τη δολοφονία και του Παύλου Φύσσα, δε μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε άλλο παρά υποκριτική. Για εμάς, η υπεράσπιση της δημοκρατίας, δεν περνάει από εκ των υστέρων δάκρυα σε τηλεοπτικά στούντιο. Για εμάς, απάντηση στο φασισμό που σηκώνει κεφάλι, θα δοθεί μέσα από την απάντηση των αιτιών που τον θρέφουν, από τον ίδιο το λαό και όχι από τα κόμματα που τον τροφοδότησαν.
Σε αυτές τις συνθήκες, κυβέρνηση και ΤΡΟΙΚΑ συνεχίζουν της εφαρμογή του σχεδίου τους με όλο και πιο επιθετικό τρόπο απέναντι σε εμάς, απέναντι στο λαό, βασισμένοι στο κράτος [κεντρικό και αποκεντρωμένο] που οι ίδιοι έφτιαξαν στην Μεταπολίτευση. Και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχουν πρόθυμοι συνεργάτες τους, παρά την «αχρωμάτιστη» εμφάνισή τους. Είναι αυτοί που πρόθυμα υλοποίησαν το μνημόνιο στην Τ.Α., τον Καλλικράτη. Το σχέδιο που προσέδεσε τους Δήμους στο κεντρικό κράτος, δημιουργώντας το καθεστώς της ετερο-διοίκησης, ενίσχυσε το Δημαρχοκεντρισμό, ενώ εγκλόβισε τους δήμους σε λειτουργική αδυναμία να χαράξουν πολιτική, φέρνοντάς τους σε τεράστιο χάσμα ως προς τους κατοίκους.
Ποιοι, ποιες είμαστε

Δεν συστηνόμαστε σήμερα. Είμαστε Αριστεροί και Αριστερές που ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των ζωών μας. Βρεθήκαμε στους αγώνες για ανατροπή του μνημονίου, για υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Είμαστε ενεργά μέλη σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στους αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Βρεθήκαμε στο δρόμο όταν ο φασισμός στοχοποιούσε τους αδύναμους, όταν στη γειτονιά μας μαχαίρωσε μαθητή. Βρεθήκαμε μαζί σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Αυτή την πορεία ανατροπής και δημιουργίας, καλούμε σήμερα να ολοκληρώσουμε όλοι και όλες μαζί, ζητώντας συσπείρωση και δράση:
  • Για μια πόλη που θα βάζει τις ζωές πάνω από τα κέρδη.
  • Για να μην υπάρξει κάτοικος χωρίς σπίτι, ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης.
  • Για να ενισχύσουμε υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης, αλλά και να συγκροτήσουμε νέες, μέσω       των οποίων εμείς ως κάτοικοι θα αναλάβουμε να απαντήσουμε σε κάθε μας ανάγκη.
  • Για να υπερασπιστούμε και να επεκτείνουμε τη δημοκρατία, απέναντι στον ατομισμό και το         φασισμό, με λειτουργία δομών άμεσης συμμετοχής των κατοίκων με αυξημένη αποφασιστική       αρμοδιότητα.
  • Για να ενισχύσουμε μέσω του Δήμου, μορφές συνεταιριστικής και κοινωνικής οικονομίας,       απαντώντας στο βασικό πρόβλημα της μνημονιακής Ελλάδας, την ανεργία και ειδικά αυτή των νέων. Για ένα Δήμο που θα απασχολεί προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • Για να ενισχύσουμε τις υποδομές σε Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό, με ανάπτυξη υλικοτεχνικών μέσων και ιδιαίτερη μέριμνα για τα ΑΜΕΑ και τους ηλικιωμένους.
  • Για να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υποδομές απέναντι στη λογική της Αγοράς. Καμία παραχώρηση δημόσιου αγαθού σε ιδιώτη, καμία σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα για έργα του Δήμου.
  • Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, απέναντι στο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου και την απαξίωση του ρέματος Πικροδάφνης.
  • Για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση

 

http://www.youtube.com/watch?v=hmyoWQJELh0

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.