Πόσα αντέχει το πολύπαθο Δημαρχείο Βουλιαγμένης;




 

(infonotia.gr)

Το αρχιτεκτονικό στολίδι της Βουλιαγμένης, το ιστορικό της Δημαρχείο, μάλλον θεωρείται μια αποθήκη που χωρά τα πάντα από τη Δημοτική Αρχή. Δεν εξηγείται αλλιώς, η πρωτοβουλία της στο ήδη επιβαρυμένο κτίριο να στεγαστεί και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής, όπως τουλάχιστον εισηγείται η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10/3.

Σήμερα, το διατηρητέο αυτό κτίριο βιώνει μια απίστευτη παρακμή, όπως φανερώνει αδιάψευστα και η παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για έναστιγμιότυπο ντροπής για δημόσιο κτίριο όταν μάλιστα η εικόνα αυτή δεσπόζει στον πρώτο όροφο του κτιρίου εδώ και μήνες.

Πρόκειται για το τμήμα του κτιρίου όπου το τεχνητό δάπεδο κατέρρευσε μετά από διαρροή υδάτων. Και η ζημιά αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μια τρύπα στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου, που για κάποιες εβδομάδες έμεινε εκτός λειτουργίας, όμως σήμερα χρησιμοποιείται με προσοχή.

Η μεταφορά του ΚΕΠ Βουλιαγμένης γίνεται σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών ώστε ο χώρος να ελευθερωθεί για εξυπηρέτηση των παιδιών και των συνοδών τους που παίζουν στη διπλανή παιδική χαρά. Γίνεται όμως και προκειμένου να «ανασάνει» το πολύ δραστήριο νέο ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης, που πράγματι περιορίζεται σήμερα σε μια αίθουσα – διάδρομο.

Είναι όμως εφικτή και πρακτική η μεταφορά του ΚΕΠ λίγα μέτρα δίπλα, στο Δημαρχείο;

Σήμερα, εντός του Δημαρχείου έχουν μείνει κάποιες υπηρεσίες, καθώς και ο ΟΑΠΠΑ. Τα γραφεία του τελευταίου βρίσκονται στην επέκταση του πρώτου ορόφου, μια κατασκευή που για όποιον πατήσει το δάπεδο γεννά πολλά ερωτήματα ως προς τη σταθερότητά της. Στο ισόγειο τα γραφεία είναι όλα κατειλημμένα, ενώ μόνος κενός χώρος φαίνεται να είναι η αίθουσα συνεδριάσεων, που ήδη όμως χρησιμοποιείται και για εκμάθηση υπολογιστών από δημότες αλλά και για συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου και του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ. Πού θα χωρέσει το ΚΕΠ;

Η πρωτοβουλία για μεταφορά εκεί του ΚΑΠΗ μας θύμισε την άστοχη πρωτοβουλία του Δημάρχου τον Σεπτέμβριο, όταν πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά ευτυχώς απορρίφθηκε) να χαριστεί (κυριολεκτικά) το κτίριο ή μέρος του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να στεγάσει τη διοίκησή της.

Όλα αυτά φανερώνουν ότι από τα «3Β» λείπει ένα πραγματικό Δημαρχείο, που θα στεγάσειόλες τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του καλλικρατικού Δήμου, ώστε τα ιστορικά κτίρια να διατηρηθούν με σεβασμό και για τις επόμενες γενιές.

Μια από τις πρώτες έγνοιες του Γρηγόρη Κασιδόκωστα μετά την ανάληψη της Δημαρχίας το2011, ήταν η ανέγερση νέου Δημαρχείου. Είχε εντοπίσει μάλιστα και τον χώρο στη συμβολή των λεωφόρων Αθηνάς (Ποσειδώνος) και Βάρης -Κορωπίου στο κενό δημοτικό οικόπεδο.

Θα δούμε το σημείο αυτό στα προεκλογικά προγράμματα των συνδυασμών;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.