Ποιος ευθύνεται για το οικολογικό έγκλημα στη Νέα Σμύρνη; (EIKONEΣ)




ΓΡΑΦΕΙ : Giorgis Nikakis

Ένα οικολογικό έγκλημα στη Ν. Σμύρνη με ευθύνη της δημοτικής αρχής! Με καθαρή την αδιαφορία του αρμόδιου Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας Γ. Κουτελάκη !
Αφού ξερίζωσαν τους δεκάδες μεγάλους θάμνους θάβοντας τους μέσα σε μεγάλους λάκκους στην…αναδιαμορφώμενη πλατεία του
” Παππά ” κι έκοψαν τις ρίζες των μεγάλων πεύκων προκειμένου να φυτέψουν τσιμέντο, σήμερα βλέπουμε ότι ψηλά πεύκα βρίσκονται πλέον στον αέρα και θα είναι θέμα χρόνου οι δημότες να δουν να ξεριζώνονται κι άλλα μετά την ήδη πρώτη πτώση ενός μεγάλου πεύκου (02/03/14).
Ποιος έχει ευθύνη γι’ αυτή την καταστροφή του πρασίνου;
Που είναι οι ευαίσθητες ομάδες της πόλης να δράσουν, βάζοντας φρένο σ’ αυτήν την καταστροφή του πρασίνου;
Που είναι η Δασική Υπηρεσία; Που είναι ένας εισαγγελέας να κάνει έλεγχο σ’ αυτή την καταστροφή;
Όλοι “μούγκα στη στρούγκα”;
Τα μετέπειτα κροκοδείλια δάκρυα θα είναι μια λαϊκή υποκρισία του όποιου φορέα θα κάνει αναφορά γι’ αυτήν την καταστροφή, αφού βέβαια θα έχουν οικονομήσει κάποιοι μέσα από αυτό το “φαγοπότι” της ανάπλασης κόστους των 2.800.000 εκατομμυρίων ευρώ !
Περισσότερες φωτογραφίες – σχολιασμός
Σήμερα το πρωί η υπεύθυνη δημοτική αρχή προφανώς δια μέσου του υπευθύνου (!) αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Γ. Κουτελάκη, ευαισθητοποιήθηκε (!) στέλνοντας συνεργείο να αποτελειώσει με τεμαχισμό το πεύκο, που από δίκη της ευθύνη έπεσε στις 2/3/14, αφού είχε προηγηθεί η κοπή των ριζών του για την τοποθέτηση τσιμεντένιου τοιχίου (σχετικές φώτο στην ανάρτηση μας στις 4/3/14).
Η πτώση αυτού του πεύκου είναι η αρχή της πτώσης και των…. υπολοίπων των οποίων κόπηκαν οι ρίζες, προκειμένου να τοποθετηθούν τα τσιμεντένια τοιχία.
Με δεδομένο ότι με την κοπή των ριζών και το ξεκούφιασμα κάτω από τους κορμούς των δέντρων από τα χώματα, δημιουργήθηκε κενό που δε θα μπορεί πλέον να στηρίξει κ συγκρατήσει τον όγκο και το ύψος των πεύκων, αποτέλεσμα πολύ σύντομα θα είναι να ακολουθηθεί η τύχη της πτώσης του πρώτου πεύκου.
Όπως αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό, ο εμπνευστής του άγνωστου σχεδίου της αναμόρφωσης της πλατείας, αφαιρεί τα δέντρα αφού δεν μπορεί να τα κόψει και πάντα βέβαια με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής και του υπεύθυνου αντιδημάρχου της που επιμελείται την επίβλεψη του έργου της ανάπλασης της πλατείας του “Παππά”.
Αυτό είναι ένα ωμό έγκλημα στο ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει στη πόλη. Αυτή είναι η ευαγγελιζόμενη “ποιότητα ζωής” στη Νέα Σμύρνη; Τέτοια υποκρισία;Υ.Σ. Στις φώτο φαίνονται τα πεύκα των οποίων έχουν κοπεί οι ρίζες, έχουν από κάτω αφαιρεθεί τα χώματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει η πτώση των δυστυχώς, αν και το απευχόμαστε!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.