Όχι στην αναβίωση του “συνδικαλιστικού” της Ασφάλειας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ριζοσπαστική –Οικολογική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ» καταδικάζει απερίφραστα την απαίτηση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως καταγγέλλει η ίδια η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α,  να δοθούν όλα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Γενικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελεγκτικής Επιτροπής), αλλά και όλων των υπαλλήλων που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. που συμμετέχουν στα όργανά της.

 Πρόσχημα της απίστευτης αυτής αξίωσης εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προκαταρκτική εξέταση για την δήθεν παράβαση του άρθρου 309 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία), «πράξεις», που όπως αναφέρει στο έγγραφό της προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Σημειώνεται πως για την εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση διώκεται σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Το αίτημα για την αποστολή των στοιχείων ταυτότητας, που συνιστούν προσωπικά δεδομένα σαφώς εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και θυμίζουν άλλες εποχές.

Οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου, μαζί με όλη την κοινωνία δεν πρέπει να αφήσουν να περάσουν οι προσπάθειες για τρομοκράτηση των αγώνων και του συνδικαλιστικού κινήματος και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στην προσπάθεια να αναβιώσει το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, την ώρα που η η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις ακόμη 4.000 εργαζομένων από τους Ο.Τ.Α, με ανυπολόγιστο κόστος και για τους εργαζόμενους και για τους δημότες.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά την αναιτιολόγητη επίθεση που δέχθηκαν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και ενεργός πολίτης της πόλης μας, στους οποίους εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας, από τις δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ.) έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, όπου διαδήλωναν κατά των διαθεσιμότητων-απολύσεων οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.