Ο Σπύρος Πανάς “έδωσε λογαριασμό” για το έργο του στη Βάρη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με την ένθερμη παρουσία εκατοντάδων πολιτών από τη Βάρη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρου Πανά για το έργο της Δημοτικής Αρχής στη Βάρη.

Οι πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για το έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιοχή τόσο σε θέματα πολεοδομικά όσο και σε ζητήματα υποδομών. Ο Σπύρος Πανάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί όχι μόνον σε όσα έγιναν, αλλά και σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν στο μέλλον με τη στήριξη των συνεργατών του και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του αναφέρθηκε αναλυτικά στην προώθηση και τις πιέσεις που ασκεί ο ίδιος για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βάρης, στο ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι, στη διαδικασία της Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής στο Κόρμπι και στον Ασύρματο, στο «πολύπαθο», όπως το χαρακτήρισε, Χέρωμα αλλά και στις υλοποιημένες πλέον ενέργειες για την νομιμοποίηση της παραλίας και του λιμανιού της Βάρκιζας.

«Δεν θα σταματήσουμε τις πιέσεις για να ολοκληρωθούν πλέον οι πολεοδομικές εκκρεμότητες που δεν άφηναν επί χρόνια τη Βάρη να αποκτήσει τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αλλά και τους κατοίκους της να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα οδοποιιάς που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή, στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Βάρης, στα έργα ανάπλασης και ανακατασκευής κοινοχρήστων χώρων και στην αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Ειδική αναφορά έγινε τόσο στην κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ασυρμάτου όσο και στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μηλαδέζας, δύο πρότυπων κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών, που απαιτούσε η περιοχή και αποτελούν στολίδι για τον τόπο.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έργα και παρεμβάσεις που δρομολογούνται από τη Διοίκηση, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Βάρης , όπως η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, το 2ο Λύκειο Βάρης, ο 3ος Βρεφονηπιακός σταθμός, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Ανοιχτό Θέατρο στη θέση «Γούρνα», οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δίλοφο και τη Μηλαδέζα, το κολυμβητήριο στη Μηλαδέζα, η πλατεία στο ΟΤ360 και 361, η αναμόρφωση της πλατείας στη Βάρκιζα, της πλατείας 25ης Μαρτίου και της πλατείας Ζησιμοπούλου.

Κλείνοντας την παρουσίαση του έργου του, ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς δήλωσε ότι «μαζί με τους κατοίκους θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών της Βάρης, την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και την προστασία της φυσιογνωμίας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής». 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.