Να μη γίνει κανένα έργο στο Άλιμο μέχρι τις εκλογές , θέλει η αντιπολίτευση ;




(newsta.gr)

Σε μια στιγμή κατά την οποία, δεν υπάρχει ούτε ένας σ΄αυτή τη χώρα , που να μη ζητά να ενισχυθούν τα δημόσια έργα και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις ώστε και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν αλλά και να στηριχθεί η οικονομία και ιδιαίτερα οι τοπικές οικονομίες , η αντιπολίτευση στον Άλιμο , για μικροπαραταξιακούς λόγους , ζήτησε ούτε λίγο –ούτε πολύ το πάγωμά τους, για τους επόμενους μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές .

Κατήγγειλε μάλιστα τη Δημοτική Αρχή Ορφανού γιατί πέτυχε και ενέταξε και δρομολόγησε την άμεση υλοποίηση δυο έργων για την πόλη . Και συγκεκριμένα της επανασφάλτωσης της λεωφόρου Ελευθερίας και της αναβάθμισης των γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι πρόκειται για « προεκλογικά έργα». Το ζήτημα τέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της έγκρισης των μελετών δύο έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια

Τσαμπαρλής : Μικροπολιτική

Έτσι λοιπόν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τσαμπαρλής υπογράμμισε ότι πρόκειται «για έργα που δεν είναι του Δήμου» και επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο σαν ενημέρωση. Χαρακτήρισε μάλιστα «μικροπολιτική» τις επεμβάσεις που προβλέπονται για τους αθλητικούς χώρους προεκλογικά.

«Μας εμπιστεύεται η Περιφέρεια να μας δώσει τα λεφτά να το εκτελέσουμε εμείς; Από που και ως που έρχεται η Περιφέρεια και μας ζητάει να της υποβάλουμε μελέτες για να εκτελέσει εκείνη τα έργα; Το έργο αυτό δεν είναι υπερτοπικό, δεν είναι διαδημοτικό. Είναι ένα έργο μέσα στα όρια του Δήμου και αφορά δύο συγκεκριμένα γήπεδα» ανέφερε. Υποστήριξε τέλος ότι «όλο αυτό είναι ένα θέατρο για να πούμε ότι κάνουμε έργο σαν Δήμος».

Παραλάς : Προεκλογικά

Στο ίδιο κλίμα και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι», Γιάννης Παραλάς , σημείωσε ότι ανέκαθεν οι Δήμοι έκαναν έργα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές που δεν είχαν κάνει τόσα χρόνια, «για να τα θυμούνται οι πολίτες».

«Επομένως θα ψηφίσουμε λευκό» δήλωσε. Λευκό δήλωσε ότι θα ψηφίσει και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Δουρίδας, κάνοντας επίσης λόγο για έργα καθαρά προεκλογικά

Απαντώντας στην παραπάνω κριτική ο Δήμαρχος Θανάσης Ορφανός τόνισε ότι κάποιοι τα θεωρούν όλα προεκλογικά και δεν θέλουν να γίνει έργο στο Δήμο.

«Αυτή η προσπάθεια δεν έγινε τώρα, έχει γίνει καιρό και εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν αυτά όλα να τα χρεώνουν όλα ότι είναι προεκλογικά. Μας δίνονται κάποια χρήματα. Να τα αξιοποιήσουμε ή να μην τα αξιοποιήσουμε; » ρώτησε απευθυνόμενος προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και επισήμανε ότι όλα είναι υπέρ του Δήμου Αλίμου.

«Καλή είναι η κριτική, αλλά από εκεί και πέρα να πούμε και ένα ευχαριστώ σ’ αυτούς που μας τα δίνουν» κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.