H «Όπερα της βαλίτσας» έρχεται στον Άλιμο




Το ταξίδι συνεχίζεται. Ο Άλιμος είναι επόμενος σταθμός της «Όπερας της βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την  Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στις 20.00 στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο (Υψηλάντου & Θησείου) ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, παρουσιάζει, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, την κλασική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ«Ντον Τζιοβάννι».

Ο Μότσαρτ, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενουβιεννέζικου κλασικισμού, συνέθεσε ένα έργο το οποίο παρά το γεγονός πωςχαρακτηρίζεται κωμικό, συνδυάζει άριστα κωμικά, μελοδραματικά και υπερφυσικάστοιχεία.

Η «Όπερα της Βαλίτσας» λοιπόν έρχεται στην πόλη μας, με μια δράση την οποία έχει αποδεχθεί το κοινό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα την χαρακτηρίζαμε ευέλικτη παραγωγή όπερας, αφού μπορεί και παρουσιάζεται στο κοινό σε απρόβλεπτους χώρους, μακριά από κλασικά θέατρα.

Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη αποτυπώνει τα δαιδαλώδη κίνητρα των ηρώων,  τους οποίους τοποθετεί στη σημερινή εποχή. Η παράσταση είναι προσφορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ο θρυλικός «Ντον Τζοβάννι» έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο των Τάξεων στην Πράγα στις 29 Οκτωβρίου 1787. Το έργο διαδραματίζεται στο 17ο αιώνα, στην Ισπανία και ειδικότερα στη Σεβίλλη. Ο Ντον Τζιοβάννι είναι ένας νέος, αλαζόναςκαι σεξουαλικά γόνιμος ευγενής. Προσβάλλει και σκανδαλίζει τους υπόλοιπους, μέχρι που συναντά κάτι που δεν μπορεί να σκοτώσει, να χτυπήσει, να αποφύγει ή να ξεγελάσει.

Η συνέχεια επί σκηνής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.