“Γυναίκες απέναντι στη Βία”




Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωνει εκδήλωση αφιερωμένη στα θέματα της Γυναίκας. Φέτος η εκδήλωση που σχεδιάζουμε έχει τίτλο “Γυναίκες απέναντι στη Βία” .

Τέσσερις ενδιαφέρουσες γυναίκες, ειδικοί επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών θα είναι οι προσκεκλημένες ομιλήτριες της φετινής εκδήλωσης.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα έχουμε τη χαρά να απολάυσουμε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από το δημοτικό ωδείο με πιάνο και 2 φωνές με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κέρασμα αλλά και ζωντανή μουσική στο 2ο όροφο του Δημαρχείου (Γραφείο Δημάρχου).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 8 Μαρτίου και ώρα 7μμ στο δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Στο χώρο θα λειτουργήσει bazaar με χειροποίητα κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά από κρατούμενες και αποφυλακισμένες γυναίκες. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες αυτών των γυναικών ενώ η πρωτοβουλία του bazaar συνδέεται άμεσα με το θέμα της βίας κατά των γυναικών δεδομένου οτι η βία πολλές φορές λαμβάνει ακραία έκφραση με αποτέλεσμα οι γυναίκες θύματα να μεταβάλλονται οι ίδιες σε δράστες. Ο δημιουργικός τρόπος έκφρασης των γυναικών μέσω του bazaar επικοινωνεί την έννοια της επανένταξης και συμβάλλει στην καταπολέμηση του στιγματισμού των γυναικών αυτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.