“Γιατί στηρίζουμε τον Χρήστο Κορτζίδη”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Με γραπτές δηλώσεις τους οι

  • Γιώργος Κοκκίνης
  • Μαρία Πετράκη
  • Πέτρος Σιδηρόπουλος
  • Νίκος Σπυρόπουλος

εκφράζουν τη στήριξή τους και την απόφασή τους να συστρατευτούν με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Οι συμπολίτες μας-άνθρωποι με γνωστές ικανότητες, εντιμότητα, ήθος και διάθεση προσφοράς-δηλώνουν τη επιθυμία τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη σημερινή δημοτική αρχή και το δήμαρχο, για να συνεχίσουν μαζί την μεγάλη συλλογική προσπάθεια για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της με μπροστάρη το δήμο μας.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Σας απευθύνομαι ως νέος άνθρωπος, νέα επιστήμονας και νέα γυναίκα που γεννήθηκε, μεγάλωσε στο δήμο μας και νοιάζεται ειλικρινά για αυτόν.
Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να παράγει πολιτική και να μεριμνά για τις ανάγκες όλων μας, σας καλώ να στηρίξουμε όλες και όλοι μαζί στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου για Δήμαρχο της πόλης μας τον Χρήστο Κορτζίδη.
Είναι η καλύτερη επιλογή για την βιώσιμη-αειφόρο ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας, διότι:
– Προέβλεψε με διορατικότητα τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης και ανέπτυξε εγκαίρως τις κατάλληλες συνεργασίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζοντας τους περισσότερο ευάλωτους συμπολίτες μας.
– Απέδειξε στην πράξη ότι διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα και πίστη σε μια συλλογική προσπάθεια που μπορεί να εγγυηθεί στην παρούσα φάση ένα κίνημα αντίστασης, αγώνα, ελπίδας και αισιοδοξίας για να αποτρέψουμε την άνευ όρων παράδοση του χώρου του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα και στο κέρδος, αγνοώντας τις ανάγκες των πολιτών και το κοινωνικό όφελος σήμερα και στο μέλλον.
– Διαθέτει την απαραίτητη κοινωνική ευθύνη, την εμπειρία και ικανότητα να είναι αυτός που μαζί με το νεοεκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο και την ενεργή παρουσία της Κοινωνίας θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός Νέου Ποιοτικού Δικτύου Κοινωνικής Στήριξης και Ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
– Θα αγωνιστούμε μαζί του για να αποτραπεί ο περαιτέρω μαρασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια μετατροπής της σε δημοσιονομικό μηχανισμό φορολόγησης των πολιτών και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών και κοινόχρηστων χώρων.
Πεποίθησή μου είναι πως μπορούμε όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να υπηρετήσουμε με σεβασμό τον Άνθρωπο ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του και να οραματιστούμε μια πόλη με αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς που θα παρέχουν τη δυνατότητα στον δημότη να είναι πολίτης και όχι υπήκοος.
Με εκτίμηση,
Μαρία Πετράκη
Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα στη χώρα μας επιβάλλεται πάνω στις λέξεις “Προσφορά, Συνέπεια και Αλληλεγγύη” να εμπνευστούν όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Η ανάληψη της δημοτικής αρχής δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό. Ο τίτλος όποιου εκλεγεί Δήμαρχος, όποιου εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, πρέπει να είναι ο τίτλος του “υπηρέτη των επιδιώξεων και των προσδοκιών όλων μας”.

Οι εξαγγελίες μεγάλων προγραμμάτων και σχεδίων προϋποθέτουν μια οικονομική πραγματικότητα που με δεδομένη τη σημερινή μας κατάσταση φαντάζει αδύνατη. Η οικονομική κρίση έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Το παρελθόν είναι πρόσφατο. Η φαυλότητα, η πολιτική ανικανότητα, το συμφέρον και το πολιτικό ρουσφέτι βύθισαν τη χώρα σε μια ανέξοδη πορεία.

Οι καταστάσεις αυτές έσβησαν το όνειρο, έσβησαν την ελπίδα. Στο μυαλό μας έρχονται εποχές που στιγμάτισαν την οικονομία μας, στιγμάτισαν την κοινωνία μας. Ένα μόνο επιδιώκουμε. Όλα αυτά να περάσουν ανεπιστρεπτί, να μην τα ξαναβιώσουμε ποτέ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδείξει καταξιωμένους και συνάμα υπεύθυνους υποψηφίους. Σήμερα απαιτούνται χαμηλοί τόνοι από όλους μας. Επιβάλλεται να λειτουργήσουμε στη βάση ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων, απελευθερωμένων από κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι σωστές επιλογές μας δυναμώνουν.

Η εγγύηση για όλα τα παραπάνω είμαστε “Μόνο Εμείς”.
Ας το πιστέψουμε και ας το κάνουμε πράξη!
Ανατροπή του κατεστημένου και των μνημονιακών εκφραστών του τώρα! Δεσμεύομαι απέναντί σας. Δεσμεύομαι με αγώνα ζωής.
Στηρίζω ξεκάθαρα την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη “Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης”.

Νίκος Σπυρόπουλος
Μέλος του ΔΣ του ΟΝΑΔΕΑ
π. Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Θα στηρίξω τον σημερινό Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη μέσα από την παράταξη της οποίας ηγείται, αφήνοντας στην άκρη μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, διαθέτοντας τις δυνάμεις μου, την γνώση και εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη μακρόχρονη ενασχόληση μου με τα κοινά της πόλης μας από διάφορες θέσεις.
Όραμά μου η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές που δοκιμάζονται όλοι οι Έλληνες μέσα σε μια κακή οικονομική κατάσταση, στερούμενοι βασικών αγαθών.
Θα στηρίξω μια παράταξη, όπου οι κοινωνικές και πολιτικές της δυνάμεις, εργάζονται εθελοντικά, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην πρόνοια για τον συνάνθρωπό τους και με αλληλεγγύη, στοιχεία που δεν μπορεί να προσφέρει επαρκώς η κεντρική Διοίκηση.

Πέτρος Σιδηρόπουλος
π. Πρόεδρος Δ/Σ Δήμου Αργυρούπολης
π. Αντιδήμαρχος Πόλης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ
Η πολιτική δεν είναι κάτι ασαφές και αόριστο , αλλά κάτι συγκεκριμένο και ορισμένο από την ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η πολιτική μας αφορά όλους ,η ενασχόληση με αυτή αποτελεί υποχρέωση μας, οφείλουμε να έχουμε άποψη και γνώμη ως ενεργοί πολίτες για τα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε τοπικό. Η συντονισμένη και συλλογική δράση λοιπόν με σκοπό την επίτευξη των στόχων εκείνων που βαίνουν προς όφελος της ευημερίας και προόδου του λαού, ονομάζεται πολιτική και εκεί οφείλουμε να δηλώνουμε παρόν.
Οι φετινές εκλογές του Μαΐου αποκτούν έντονα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά , αφού η περίοδος που διανύουμε , αυτή της οικονομικής κρίσης, έχει αγγίξει κάθε Έλληνα πολίτη. Τον Μάιο λοιπόν εκτός από τον κατά την κρίση του καθενός σωστό διαχειριστή του δήμου ή της περιφέρειας στην οποία ανήκουμε , θα πρέπει να εκλέξουμε και πολιτικούς , οι οποίοι νοιάζονται για τον λαό , έχουν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και κυρίως διαθέτουν ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για έναν κεντρικό δήμο, σαν τον δικό μας , τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα σ αυτές τις εκλογές να συμμετέχω ενεργά ,δηλώνοντας ανοιχτά τη συστράτευση μου με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης. Η αγωνιστική και φίλο-λαϊκή δράση αυτής της παράταξης , έχοντας επικεφαλής τον καταξιωμένο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, αλλά και η πολιτική και ιδεολογική ταύτιση μου, όπως κατά καιρούς έχω διατυπώσει σε διάφορα κείμενα μου δημόσια, με οδήγησε στην ώριμη αυτή απόφαση. Ξεκινάμε μαζί αυτόν τον αγώνα μέχρι τον Μάιο, για μια δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την τοπική κοινωνία, τους πολίτες και τα συμφέροντα του δήμου, μακριά από μνημονιακές πολιτικές και παλαιό κομματικές λογικές και συνήθειες εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών.
Θα παλέψουμε με εντιμότητα και με διαφάνεια ώστε ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης να παραμείνει ένας καθαρός , λειτουργικός και λαϊκός δήμος με διαφανείς διαδικασίες και συμμετοχή των ίδιων των πολιτών σε ότι αφορά την πόλη μας. Θέλουμε έναν δήμο που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο και θα αντιταχθεί στις όποιες μεθοδεύσεις των μεγάλων συμφερόντων αλλά και στις πολιτικές εκείνες που υπονομεύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους πολίτες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης , που πιστεύουν σε μια διαφορετική τοπική αυτοδιοίκηση που θα μεριμνά για τα προβλήματα του Δήμου και της γειτονιάς. Σε μια τοπική αυτοδιοίκηση με κοινωνικό πρόσωπο και αγωνιστική διάθεση που θα στέκεται αλληλέγγυα στα προβλήματα των συμπολιτών μας στην σκληρή εποχή του μνημονίου.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ας αποδείξουμε ότι ξέρουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Ότι μπορούμε και αντιστεκόμαστε σε αυτούς που αντιπροσωπεύουν το ξεπερασμένο και βρώμικο σύστημα της κομματικής συνδιαλλαγής και των παρασκηνιακών συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ας στείλουμε μήνυμα αλλαγής και αλληλεγγύης λέγοντας «ΟΧΙ» σε μνημόνια και πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσης του λαού.
Πάνω απ’ όλα όμως ας αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια, άποψη και θέληση και μπορούμε να κάνουμε τον δήμο μας ακόμα καλύτερο.
Γιώργος Κοκκίνης
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός
MBA University of Kentucky
Πρόεδρος Πανελληνίου ΣΥ.Μ.Α.Τ.Ε.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης 2010 με την παράταξη, Αγώνας Για Το Μέλλον

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.