Εβδομάδα τουρκικού πολιτισμού σε Παλαιό Φάληρο και Αστέρα Βουλιαγμένης
(kathimerini.gr)

Μπορεί η Τουρκία να κλυδωνίζεται πολιτικά, όμως αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει πολιτιστικά ανοίγματα προς το εξωτερικό. Δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, στη θραύση που κάνουν οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές στα Βαλκάνια, αλλά και σε δράσεις που στοχεύουν ένα περισσότερο καλλιεργημένο φιλοπερίεργο κοινό.

Έως και τις 14 Μαρτίου, η Αθήνα θα φιλοξενήσει εβδομάδα τουρκικού πολιτισμού, η οποία διοργανώνεται από το τουρκικό προξενείο και τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας. Πρόκειται για μια βεντάλια εκδηλώσεων, με βάση τον Αστέρα Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στα χέρια Τούρκων και Αράβων επενδυτών. Το πρόγραμμα καλύπτει πολλά διαφορετικά πεδία, από την τέχνη ώς τη γαστρονομία και έχει τίτλο «Από την Ανατολή στον Κόσμο».

Στις 6 Μαρτίου εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (επί της λεωφόρου Ποσειδώνος) μια έκθεση φωτογραφίας με νοσταλγικές λήψεις που προέρχονται από την τεράστια συλλογή του Δήμου Κωνσταντινούπολης, η οποία αριθμεί 500.000 αρνητικά.

Στις 7 Μαρτίου στον Αστέρα θα εμφανιστεί πάλι το σύνολο Destar, μέλη της ορχήστρας του Δήμου Κωνσταντινουπόλεως, η σοπράνο Αυτούλ Μπουγιουκσαράκ και η πιανίστρια Ντεμέτ Εϊτεμίζ, ενώ θα γίνει και μια μικρή επίδειξη τουρκικής παραδοσιακής μόδας. Στον Αστέρα θα φιλοξενηθεί και για μία εβδομάδα, έκθεση καλλιγραφίας, έκθεση ζωγραφικής του γνωστού καλλιτέχνη Δεβρίμ Ερβίλ καθώς και έκθεση μινιατούρας. Στις 9 και 10 Μαρτίου θα εμφανιστούν στο ξενοδοχείο η ομάδα Βαλκανικών Μελωδιών του Πανεπιστημίου Θράκης και το Κουιντέτο Εγχόρδων του ίδιου πανεπιστημίου. Στις 14 Μαρτίου θα εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51) το συγκρότημα ρεμπέτικου τραγουδιού του Μουαμέρ Κετέντσογλου, «Ζεϊμπέκ». Οσο για τις γεύσεις, θα φροντίσουν δύο διακεκριμένοι σεφ από την Αγκυρα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.