Δήμος Αλίμου – Έγκριση έργων δύο μήνες πριν τις εκλογές από τον Σγουρό




Δελτίο τύπου:

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εγκρίθηκαν τα παρακάτω έργα:

«Βιοκλιματική Αναβάθμιση Περιοχής πέριξ του Σταθμού ΜΕΤΡΟ Αλίμου»

Βιοκλιματική ανάπλαση πεζοδρομίων, επί της οδού Κουμουνδούρου, από την οδό Θράκης έως την οδό Σολωμού, όπως και σε πεζοδρόμια των οδών Διγενή, Σολωμού, Δεληγιώργη, Ηπείρου, τμήματος της Ηρώος Μάτση και στα πεζοδρόμια ανωνύμου οδού, όπως και εργασίες επανασφάλτωσης επί των οδών.
Διαμόρφωση 2 οδών με κυβόλιθους, που δημιουργεί ηπιότερους τρόπους κυκλοφορίας και ενισχύει την βιοκλιματική ανάπλαση.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει το έργο στο πρόγραμμα της για προϋπολογισμό ύψους 1.130.000,00 €υρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

«Βελτίωση Δικτύου Πεζοδρόμων Περιοχής Αμπελακίων του Δήμου Αλίμου»

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση του δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή Αμπελακίων στο Δήμο Αλίμ

Οι εργασίες θα εκτελεστούν στους πεζοδρόμους των οδών: Μεγάλου Σπηλαίου, Μεγίστης, Βάρναλη, Λάρνακος, Λευκωσίας. Εγκατάσταση νέου δικτύου άρδευσης, αποκατάσταση και βελτίωση Η/Μ δικτύου το οποίο διατρέχει τους πεζοδρόμους. Απομάκρυνση παλαιών φωτιστικών σωμάτων, προμήθεια, τοποθέτηση και σύνδεση νέων με το αποκατεστημένο δίκτυο.   Συντήρηση και αποκατάσταση των ζαρντινιερών που υπάρχουν σήμερα.

 Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 395.000,00 €υρώ(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α). Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Χρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ μέσω του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013»).

«Α΄ Κρατικός Παιδικός Σταθμός Αλίμου»

Το κτίριο του Παιδικού Σταθμού, συνολικού εμβαδού 597,10 τ.μ. θα ανεγερθεί στο Ο.Τ. 346, μεταξύ των οδών Μανδηλαρά και Λεωφόρος Καλαμακίου.
Το κτίριο έχει ισόγειο, πρώτο όροφο, όροφο -1 και υπόγειο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.665.000,00 €υρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013 μέσω Π.Δ.Ε σε ποσοστό 80% και από πιστώσεις Δήμου Αλίμου (ΣΑΤΑ) σε ποσοστό 20%.

«Αναβάθμιση Γηπέδων Ποδοσφαίρου Αλίμου»

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση 2 γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Αλίμου, στην περιοχή των Τραχώνων επί των οδών Ηρώος Μάτση και Λεωφόρο Ιωνίας και στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού επί της οδού Γερουλάνου προϋπολογισμού 599.867,00 €υρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

«Επανασφάλτωση της Λεωφόρου Ελευθερίας (Αμφιθέας)»

Το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής ύστερα από προγραμματική σύμβαση με το Δήμο μας και έχει προϋπολογισμό 350.000,00 €υρώ(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α).

«Εκπόνηση Μελετών και Εκτέλεση Εργασιών για την Αναστήλωση του Θεάτρου ΕΥΩΝΥΜΟΥ και την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Καταλοίπων σε ενιαία διαδρομή»

Το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €υρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Αντικείμενο του έργου είναι η ανάδειξη και διαμόρφωση του αρχαίου θεάτρου ΕΥΩΝΥΜΟΥ στη περιοχή Τράχωνες, σε αρχαιολογικό χώρο υψηλής αισθητικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.