Αρτέμης Καραμολέγκος: “Προτεραιότητα στον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη”




Πείτε μας δυο λόγια για τον Αρτέμη Καραμολέγκο.

Α.Κ.: Γεννήθηκα στον Άλιμο το 1975. Κατάγομαι από τη Σαντορίνη. Από το 1995 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στις οικοδομικές επιχειρήσεις. Έχω δύο παιδιά, τον Ευάγγελο 8 ετών και τη Χρυσούλα 6 ετών.

Γιατί θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Α.Κ.: Από μικρό παιδί είχα το «μικρόβιο» της συμμετοχής και της προσφοράς σε συλλογικές υποθέσεις. Σε ό,τι αφορά τον εθελοντισμό, φιλοδοξία μου είναι να συμβάλω, έτσι ώστε η εθελοντική συνεισφορά στον Άλιμο να πλαισιωθεί από οργανωμένες πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα στεγανά της παραδοσιακής φιλανθρωπίας.

Γιατί τον Ανδρέα Κονδύλη;

Α.Κ.: Γιατί από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με ενέπνευσε με το όραμά του για την πόλη μας. Είναι νέος, έχει σχέδιο και γνωρίζει τα δημοτικά θέματα πάρα πολύ καλά με χρόνια εμπειρίας στη διοίκηση. Τέλος, ο Ανδρέας έχει την ικανότητα να ενώνει ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους και ηλικίες, είναι άνθρωπος της σύνθεσης και της δημιουργίας.

Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στον Άλιμο και ποια η πρότασή σας για να αλλάξει ή να βελτιωθεί;

Α.Κ.: Τα προβλήματα της πόλης μας είναι πολλά και τα γνωρίζουν όλοι οι δημότες. Χωρίς να θέλω να μηδενίσω το όποιο έργο έχει γίνει στον Δήμο μας θα πρέπει να βελτιωθούν πολλά σε αρκετούς τομείς. Στον τομέα του Εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, για παράδειγμα, θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης για συνδημότες μας που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης. Ενδεικτικά αναφέρω το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο που υπολειτουργούν σήμερα και θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερους.

 Έχετε κάποιο πρότυπο από άλλον Δήμο εσωτερικού ή εξωτερικού που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον Δήμο Αλίμου;

Α.Κ. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά ούτε χρειάζεται κάποιο μαγικό ραβδάκι για να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Οι γειτονικοί δήμοι (Παλ. Φαλήρου, Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου) πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο, να τους συναγωνιστούμε και σιγά σιγά να τους ξεπεράσουμε με καινοτόμες δράσεις χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα. Όσον αφορά τον εθελοντισμό παρακολουθώ το άρτια οργανωμένο πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά.

 

Βρίσκεστε μπροστά στην κάλπη την ημέρα των δημοτικών εκλογών. Τι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στο να ψηφίσετε τον Αρτέμη Καραμολέγκο;

Ελπίζω οι φίλοι μου, οι συμμαθητές μου, οι συνδημότες από τη Σαντορίνη, οι επαγγελματίες που τόσα χρόνια έχουν συνεργαστεί και με γνωρίζουν να μου δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσω τις σκέψεις μου και το όραμά μου για τον Δήμο. Οι συνδημότες που θέλουν να με γνωρίσουν από κοντά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλ. Θα χαρώ πολύ να μιλήσω μαζί τους και να ακούσω τις ανησυχίες τους αλλά και τις προτάσεις τους ώστε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.