Tο γαϊτανάκι της κοροϊδίας με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς




(ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ – Δημοτικός Σύμβουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Εδώ και μερικές μέρες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς λαμβάνουν από τους παιδικούς σταθμούς, ένα κατάπτυστο “ραβασάκι” με αποστολέα, όπως αναγράφει, το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την επισήμανση “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ”.
Με το έγγραφο αυτό οι γονείς ενημερώνονται ότι πρέπει να πληρώσουν τροφεία για τα παιδιά τους για τους μήνες Σεπτέμβρη – Οκτώβρη – Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2013. Οσοι έστειλαν τα παιδιά τους από το Νοέμβρη και μετά, ενημερώνονται ότι πρέπει να πληρώσουν για τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2013 και ούτω καθ’εξής.
Στο τέλος του εγγράφου γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις που υπάρχουν εάν δεν πληρωθούν οι οφειλές (αποστολή της οφειλής στην εφορία κλπ.)
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Φεβρουαρίου, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποκάλυψε το θέμα και ζήτησε:
1ον: Η διοίκηση του δήμου να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακαλέσει αυτά τα έγγραφα και να ζητήσει συγνώμη από τους γονείς στους οποίους εστάλησαν.
2ον: Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (24.2.2014) να ξεκαθαριστεί ότι κανένας γονιός δεν θα κληθεί να πληρώσει τροφεία για τη σχολική περίοδο 2013 – 2014, σε υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη.
3ον: Στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου και αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση με τα ειδοποιητήρια, ο δήμαρχος, προκαλώντας την έκπληξη, την απορία και την οργή των παρεβισκομένων δημοτικών συμβούλων και δημοτών, είπε ότι η απόφαση για απαλλαγή από τα τροφεία ισχύει από την 1.1.2014 και όχι για όλη τη σχολική χρονιά!
4ον: Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΠΠΑ – και παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του δημοτικού συμβουλίου – έχει πάρει απόφαση σε συνεδρίαση του ΔΣ, για κατάργηση από 1.1.2014 και όχι για όλη τη σχολική χρονιά.

Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας δεν έχει τελειωμό.

Δεν έχουμε αυταπάτες για την πολιτική της διοίκησης του δήμου. Οι δημότες δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τις κόντρες στο εσωτερικό της παράταξης που διοικεί το δήμο.
Αυτή την πολιτική την πληρώνουν είτε οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, είτε οι δημότες σε βάρος των οποίων έχουν γίνει κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς είτε οι γονείς που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε τραπεζαρίες και κοντέϊνερς στα σχολεία του δήμου μας…

Στον τομέα της προσχολικής αγωγής, δεν είναι μόνο τα τροφεία. Υπάρχουν παιδικοί σταθμοί με μεγάλο αριθμό παιδιών ανά τμήμα, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει επιπτώσεις και στα παιδιά και στους εργαζόμενους, συμβασιούχους και μόνιμους. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι αυτή η κατάσταση έχει επιπτώσεις στο περιεχόμενο της προσχολικής αγωγής, στο τι κάνουν, τι μαθαίνουν τα παιδιά, πως διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς να παλέψουν για δημόσια – δωρεάν προσχολική αγωγή, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.