“Ράους” από το θεατρικό εργαστήρι Κυθήρων στη σκηνή του “Κάρολος Κουν” στον Άλιμο (VIDEO)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πως μπορούν να συνυπάρξουν σ΄ ένα νεοκλασικό της Αθήνας ένα… πορνείο κι ένας πολιτιστικός σύλλογος; Πως μπορεί σε αυτό το οίκημα να έμενε ο Άγγελος Σικελιανός; Κι όμως όλα αυτά έγιναν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Κάρολος Κουν» της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αλίμου.
Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» και το θεατρικό εργαστήρι «Κυθήρων» παρουσίασαν την κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Ράους». Επίκαιρη και αληθινή καθήλωσε το κοινό το οποίο με το θερμό του χειροκρότημα έδειξε ότι… έλαβε τα πολιτικά μηνύματα του έργου.
Οι «Κυθήριοι» μέσα από την παράσταση ανέδειξαν και σύγκριναν δυο διαφορετικούς κόσμους. Τον άπληστο κόσμο, τον εθισμό στην τρέλα της κατανάλωσης και στο σταρ σύστεμ και στον αντίποδα το… πολιτιστικό μπουρδούκλωμα για χάρη μιας καλής ευρωπαϊκής επιχορήγησης.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια φάρσα της… καθημερινότητας που απογυμνώνει τον κόσμο της τεμπελιάς και της αντιπαραγωγικότητας.


Οι πρωταγωνιστές: Σκηνοθεσία: Γιώργος Κανέλλης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυσούλα Σοφίου, Σκηνικά: Θανάσης Σαμίος, Βοηθός Σκηνογράφου: Χρυσάνθη Κοσμά, Διεύθυνση Σκηνής: Αγγελική Κάρκαλου, Χορογραφία: Κυράνη Πρωτοψάλτη, Ηχητικά – Φωτιστικά: Σταυρούλα Μπαμπούνη, Μουσική Επιμέλεια: Άκης Αγιοπλούδης, Ενδυματολόγος: Δέσποινα Μπαμπούνη, Καλλιτεχνικά – προγράμματος αφίσα: Ευδοκία Χρυσοβέργη, Μακιγιάζ – κομμώσεις: Αγγελική Φάρου.
Ηθοποιοί: Χρυσάνθη Κοσμά, Θανάσης Σάμιος, Χρυσούλα Σοφίου, Δημήτρης Κοντολέων, Άκης Αγιοπλούδης, Ευδοκία Χρυσοβέργη, Κυράνη Πρωτοψάλτη, Γιώργος Κανέλλης, Παναγιώτης Μαρσέλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.