Όρθιοι και στριμωγμένοι για να ακούσουν τον Κωνσταντάτο




(enomenipoli.blogspot.gr)

Μοναδική σε όγκο και παλμό η εκδήλωση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗ» το βράδυ του Σαββάτου, 1-2-2014 για την παρουσίαση των 10 προγραμματικών Προτάσεων – Αξόνων δράσης της, καθώς και την κοπή της πίτας της.

Κατέστη φανερό από νωρίς, ότι το «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» δεν θα ήταν αρκετό να χωρέσει τόσο πολύ κόσμο, που, τελικά, κατέκλυσε κάθε ελεύθερο χώρο του, εντός και εκτός, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να παραμείνουν, δυστυχώς, όρθιοι και στριμωγμένοι μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του αντιπροέδρου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» και πρώην δημάρχου Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Τσαρπαλή, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε με παραδείγματα στην κατιούσα πορεία του δήμου, από μία δημοτική αρχή η οποία, όπως τόνισε «διέλυσε τις δομές του δήμου, εγκατέλειψε την περιουσία του, διαίρεσε τους δημότες αντί να τους ενώσει και δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε για την πόλη, ούτε για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, υπέρ των οποίων, δήθεν, αγωνίζεται».

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση της ενότητας των τριών πρώην παρατάξεων που συγκρότησαν τη μεγάλη, ενιαία και ανεξάρτητη παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ και, όπως υπογράμμισε «από την επομένη των εκλογών ασκήσαμε με συνέπεια τα καθήκοντά μας και σταθήκαμε συνεχώς, με κάθε δυνατό τρόπο και με δεκάδες δράσεις μας, στο πλευρό των συνδημοτών μας».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτές τις δράσεις, ενώ αμέσως μετά παρουσίασε, εξ ονόματος της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης, τις 10 προτάσεις – προγραμματικές άξονες δράσης της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, που διαμορφώθηκαν μετά από επαφές και διάλογό με τους δημότες και τους φορείς της Αργυρούπολης και του Ελληνικού

Εξήγησε πλήρως με ψηφιακό τρόπο, καθώς και με πολλά ανάλογα παραδείγματα από άλλους δήμους, κάθε μία από τις 10 αυτές προτάσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε «διαμορφώνουν την καθαρά αυτοδιοικητική μας ατζέντα και δηλώνουν τις στρατηγικές και πρακτικές δράσεις που αναλαμβάνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και τη μετεξέλιξη του δήμου μας σε ένα σύγχρονο παρεμβατικό οργανισμό στήριξης της κοινωνίας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης»

«Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε « αποτελεί το ιδανικό πλαίσιο για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά και το πλαίσιο δράσης, εντός του οποίου μπορούν να δρομολογηθούν σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις σε ευρύτερης σημασίας ζητήματα. Αυτό εξ’ άλλου, έκαναν, εντός μάλιστα της μεγάλης αυτής κρίσης, πολλοί άλλοι δήμοι , ενώ αντιθέτως, η εδώ δημοτική αρχή παρέμενε αδρανής και διαμαρτυρόμενη μονίμως για όλους και για όλα, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και καθοδηγούμενη από το κομματικό συμφέρον».

«Όμως ο δήμος πρέπει να υπηρετεί μόνο τους δημότες και όχι τις κομματικές πολιτικές και οι πολίτες θα εκλέξουν δήμαρχο που θα κάνει έργο για την πόλη και όχι δήμαρχο που θυσιάζει την πόλη για το κόμμα. Εμάς η σκέψη είναι και παραμένει ελεύθερη από εξαρτημένες επιλογές και πράξεις, και έτσι θα πορευτούμε» υπογράμμισε με έμφαση καταλήγοντας καταχειροκροτούμενος, ενώ αναπτύσσοντας και ζωντανό διάλογο με τους δημότες απάντησε σε κάθε ερώτησή τους.

Την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων διαδέχθηκε, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, η παρουσίαση των μελών της Κ.Ε. της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, που αποτελείται από 70 Αργυρουπολίτες και 30 Ελληνικιώτες, προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς, ιδεολογικούς και επαγγελματικούς χώρους, πολλοί εκ των οποίων θα είναι και υποψήφιοι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι .

Ακολούθησε η ευλογία της πίτας της παράταξης από ιερείς ενοριών του δήμου και η κοπή της, μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα, από τον πρόεδρό της, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, περιστοιχιζόμενο από τα μέλη της Κ.Ε.

Την μοναδική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων σχεδόν των φορέων και Συλλόγων της πόλης, σύμβουλοι της Περιφέρειας, δημοτικοί σύμβουλοι από όμορους δήμους, προσωπικότητες της πόλης, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.