Ο «εμφύλιος» Κουτελάκη-Τζουλάκη κλυδωνίζει το Δήμο Ν. Σμύρνης!




tzoulakoutelanewsta

Η συντεταγμένη απουσία των 12 (!) δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης, που αποφάσισε να ακολουθήσει τον πρώην δήμαρχο και νυν Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη, στην πορεία προς τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, σημάδεψε -και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως – πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης .
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Τζουλάκη, που έχουν συνταχθεί με την υποψηφιότητα του κ. Κουτελάκη, είναι οι : Μαρίνα Ιακωβάκη, Ανδρέας Πάγκαλης, Άγγελος Σουρβίνος, Αφροδίτη Μάντζιου, Ελένη Κασίμη, Θόδωρος Καστόρης, Δημήτρης Μπίσαλας, Διονύσης Αρκαδινός, Αικατερίνη Κουτετέ, Φωφώ Μουτοπούλου – Φωτεινοπούλου, Φώτης Μαζαράκης και Τάκης Τσακίρης.
Και οι 12 ήταν απόντες από τη συνεδρίαση, η οποία ενώ ξεκίνησε εθιμοτυπικά με την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας συνεχίστηκε με «βέλη» εναντίον κυρίως της «ομάδας Κουτελάκη»…!
 Στέφος : Προβλέπω σκληρό «ροκ»
Το θέμα της οριακής απαρτίας και της στάσης των 12 δημοτικών συμβούλων έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης Νίκος Στέφος, ο οποίος προέβλεψε πως μέχρι τη μάχη των δημοτικών εκλογών θα ζήσουμε σκηνές Ροκ και πολιτικού παραλογισμού…!
«Δεν θα με απασχολούσαν κύριε δήμαρχε οι ενδοπαραταξιακές σας διενέξεις και οι διαφωνίες σας για το ποιος είναι καλύτερος από εσάς αρχηγός, για να ηγηθεί της παράταξής σας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Όμως εδώ τίθενται κύριε δήμαρχε, θα μου επιτρέψετε να πω, ευρύτερα ζητήματα» , είπε .
Σύμφωνα με τον κ. Στέφο , αυτά « άπτονται της δημοκρατικής λειτουργίας και της θεσμικής νομιμοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου».
Και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αφορά το στενό κύκλο της παράταξής σας και να μην ενδιαφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του και κατά συνέπεια το λαό της Νέας Σμύρνης, το γεγονός ότι ο κορυφαίος Αντιδήμαρχός σας, σας αμφισβητεί πλέον ευθέως, σας λοιδορεί δημοσίως» και κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Όπως ανέφερε ο κ. Στέφος , ο κ. Κουτελέκης στην προσωπική του σελίδα  στο facebook , κατηγορεί το… Δήμαρχο , κ. Τζουλάκη , «ως αποστάτη, ως διασπαστή μιας παράταξης, της οποίας εσείς ηγείστε τώρα, εσείς την οδηγήσατε στις εκλογές και μάλιστα νικηφόρα, στις εκλογές του 2010 και να δηλώνει επίσης ότι οι Νεοσμυρνιώτες θα θυμούνται τη θητεία σας με συμπάθεια κι εσείς να παραμένετε αδρανής, σαν να φοβάστε ότι ενδεχομένως να σας τραβήξουν την καρέκλα, να σας τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια σας ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο».
Ο επικεφαλής της « γαλάζιας» ελάσσονος μειοψηφίας, προέβλεψε ότι « στις Δημοτικές εκλογές, οι οποίες έρχονται, θα ζήσουμε σκηνές πολιτικού Ροκ και πολιτικού παραλογισμού, αφού πολύ πιθανόν να έχουμε δύο αρχηγούς, οι οποίοι θα διαγωνίζονται ποιος θα ηγηθεί της μιας παράταξης. Αυτό εμάς δεν μας αφορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στέφος.
 Ερωτήματα
Ο ίδιος απηύθυνε μια σειρά ερωτημάτων προς το δήμαρχο της πόλης Σταύρο Τζουλάκη, για τον οποίο είπε πως οφείλει να προστατεύσει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικά, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου ειδικότερα…
«Αφορά όμως το Δημοτικό Συμβούλιο και γι’ αυτό σας ερωτώ τα εξής:
1. Εάν κύριε δήμαρχε είστε όντως ο επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας.
2. Αν ελέγχετε την παράταξή σας, με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Εάν είστε διατεθειμένος εσείς προσωπικά να ανεχθείτε να ποδοπατούνται και άλλο οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διαπιστώνουμε σήμερα με την απουσία μιας σειράς συναδέλφων.
4. Αν και κατά πόσον είστε διατεθειμένος να ανεχθείτε να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με το άγχος και την αγωνία και τη λογική της απαρτίας.
5. Τι προτίθεστε να κάνετε κύριε δήμαρχε, προκειμένου να προστατεύσετε κύρια και πάνω απ’ όλα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της οποίας είστε ο πρωταγωνιστής και ο κατεξοχήν υπεύθυνος ως δήμαρχος, για να υπερασπιστείτε»,ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ο Νίκος Στέφος.
 Βαμβουρέλλη: Προσωπικές φιλοδοξίες
Για μη πολιτικό θέμα, αλλά για απόρροια προσωπικών φιλοδοξιών έκανε λόγο η επικεφαλής της «Στροφής Νέας Σμύρνης» Μαρία Βαμβουρέλλη, η οποία κάλεσε το δήμαρχο να ξεκαθαρίσει εάν στους 3 μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα λειτουργήσει κανονικά το δημοτικό συμβούλιο ή απλά θα περνάει τα διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα μόνο…!
 Τζουλάκης:Θα λάβω μέτρα
Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Τζουλάκης, αφού ομολόγησε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην παράταξη της πλειοψηφίας, λόγω της καθόδου του ιδίου, αλλά και του κ. Κουτελάκη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δεσμεύτηκε πως μόλις ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κουτελάκη, τότε θα λάβει και εκείνος τα μέτρα του…!
«Μου ζητάτε να απολογηθώ εγώ για κάτι που είναι ενέργειες άλλων. Εμείς βρισκόμαστε εδώ, όπως βλέπετε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων βρίσκεται εδώ. Από εκεί και ύστερα υπάρχει ένα πρόβλημα στην παράταξη της πλειοψηφίας. Υπάρχει ένα πρόβλημα, γιατί εγώ θέλησα από την πλευρά μου να διεκδικήσω άλλη μία τετραετία. Ο κ. Κουτελάκης, ο οποίος ήταν και επί χρόνια δήμαρχος θέλησε κι εκείνος να κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πήρε ένα μέρος της παράταξης που τον ακολουθεί και αυτό το μέρος της παράταξης είναι εκείνο το οποίο απουσιάζει σήμερα. Εγώ, λοιπόν, να απολογηθώ γιατί δεν έχει έρθει; Από την άλλη μεριά, αυτό που είπατε ότι είναι αντιδήμαρχοι είναι ένα θέμα…! Ανάλογα με την τοποθέτηση που θα έχει θα λάβω κι εγώ τα μέτρα μου», ήταν τα λόγια του κ. Τζουλάκη.
(newsta.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.