Νίκος Τσαμπαρλής: «Ο Άλιμος είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει»




(alimosoloimazi.gr)

Στην πιο εντυπωσιακή από πλευράς προσέλευσης και παλμού εκδήλωση του δημοτικού μας συνδυασμού ανταλλάξαμε ευχές με τους δημότες και παρουσιάσαμε το βασικό σκελετό της δημοτικής μας πρότασης.

«Ο Άλιμος είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει», ήταν το εναρκτήριο σύνθημα στην ομιλία του επικεφαλής Νίκου Τσαμπαρλή.

Οι πρώην δήμαρχοι Αργύρης Αργυρίου και Κωνσταντίνος Μαντζουράνης καθώς και ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης κάλεσαν τους δημότες σε στήριξη του συνδυασμού «Άλιμος όλοι μαζί» και του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Τσαμπαρλή.

«Συστράτευση , συσπείρωση και κοινός αγώνας ώστε ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα», ήταν η κοινή τους πρόταση.

Παρόντες στην εκδήλωση Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων σχεδόν των φορέων του Δήμου μας, των ΚΑΠΗ, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι γειτονικών δήμων.

Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του Συνδυασμού Νίκος Τσαμπαρλής, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι :

«Η πανδημοτική συνεργασία φορέων και παρατάξεων είναι η βάση της λύσης των προβλημάτων. Το πιστεύουμε, το αναδείξαμε, θα το μεγεθύνουμε και θα είναι το σημαντικότερο εργαλείο μας».

Αναφέρθηκε επίσης επιγραμματικά στους κύριους άξονες που θα αποτελέσουν τον σκελετό του προγράμματος μας.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της πρώτης ομάδας των νέων στελεχών του συνδυασμού που έρχονται να προστεθούν στην μεγάλη μας οικογένεια.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας και χαιρετισμούς από τους παρόντες εκλεγμένους δημοτικούς μας συμβούλους.

 H ομιλία του Νίκου Τσαμπαρλή:

Φίλες και φίλοι,

Αλιμιώτες και Αλιμιώτισσες

Θέλουμε θερμά να σας ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας που είσαστε όλοι σήμερα εδώ. Η παρουσία σας είναι για εμάς δύναμη. Η αγάπη σας είναι για εμάς οδηγός. Είμαστε όλοι εδώ και αγωνιζόμαστε για την πόλη μας, τον Άλιμο.

Ο Άλιμος, φίλοι μου, είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει.

Η εποχή που ζούμε έχει εξαιρετικές δυσκολίες και εμάς σαν Συνδυασμό μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας. Πρέπει πρώτα να πείσουμε τους δημότες με τις θέσεις και τις προτάσεις μας και μετά πρέπει να δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, το όραμα και τις δεσμεύσεις μας για τον Άλιμο. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να φτιάξουν, είναι τόσο πολλά αυτά που έχουν χαθεί που οδηγούμαστε σε μία μόνο λύση.

Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στον Άλιμο.

Το πρώτο που πρέπει πιστεύουμε να αλλάξει είναι το ύφος της διοίκησης. Η διοίκηση του Δήμου δεν είναι υπόθεση μόνο του Δημάρχου ή μόνο των είκοσι Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης. Είναι υπόθεση όλων. Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο που έχουμε αποδείξει ότι επιδιώκουμε να αξιοποιούμε. Το κάναμε σαν μειοψηφία, θα το κάνουμε ακόμη παραπάνω σαν διοίκηση. Ο συμπαραστάτης του Δημότη, ανύπαρκτος σε πολλούς Δήμους, θα οριστεί από την πρώτη μέρα. Για να υπάρξει πρέπει να στηριχτεί και από μέρος τουλάχιστον της μειοψηφίας. Σαν μειοψηφία επιδιώξαμε και πολλές φορές πετύχαμε, πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις, άριστη συνεργασία, με τις άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Η διαφορετική θεώρηση σε θέματα και η διαφορετική πολιτική προσέγγιση δεν μας εμπόδισαν να κτίσουμε μία σχέση σεβασμού και εκτίμησης προς όφελος πάντα του συμφέροντος της πόλης. Είμαι βέβαιος ότι η πανδημοτική συνεργασία φορέων και παρατάξεων είναι η βάση της λύσης των προβλημάτων. Το πιστεύουμε, το αναδείξαμε, θα το μεγεθύνουμε και θα είναι το σημαντικότερο εργαλείο μας.

Από την άλλη έχουμε τους εργαζομένους που βιώνουν μέρες ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αγωνίας. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα αλλά και να διασφαλίσουμε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς δουλειά.

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Σε μία περίοδο που η κρίση έχει αγγίξει το σύνολο της πόλης ο ρόλος του Δήμου από σημαντικός μετατρέπεται σε καθοριστικός. Η λέξη κλειδί είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει σαν συντονιστής, σαν αρωγός, σαν πολλαπλασιαστής αυτής της προσπάθειας.

Στις πρόσφατες εξορμήσεις του Συνδυασμού μας για την συλλογή τροφίμων και ρούχων εισπράξαμε από όλους τους δημότες την αγνή, την άδολη, την ανιδιοτελή αγάπη για τον άγνωστο συμπολίτη που δοκιμάζεται. Συγκεντρώσαμε σημαντικές ποσότητες προϊόντων. Συνειδητά επιλέξαμε να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα κάνουμε την διάθεση και την διανομή. Εμπιστευτήκαμε την εκκλησία, τα φιλανθρωπικά σωματεία και την Κιβωτό του Κόσμου. Λειτουργήσαμε σαν σύνδεσμος ανάμεσα στον ανώνυμο δημότη και στους οργανωμένους φορείς της πόλης. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι αξιοποιήσαμε και σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες της μικρής μας κοινωνίας προς όφελος αυτών που έχουν ανάγκη. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του Δήμου που πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με τις δικές τους δομές.

Η αλληλεγγύη είναι μια μικρή λέξη, κρύβει όμως τεράστια δυναμική. Ας την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό.

Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ήμουν Αντιδήμαρχος όταν εγκαινιάστηκε το ΙΚΑ στον Άλιμο. Πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του με τις υπηρεσίες και το επίπεδο που λειτουργεί τώρα και όπου απαιτείται αυτές πρέπει να ενισχυθούν. Πρέπει όμως να οργανώσουμε και την προσφορά του Δήμου στον τομέα αυτόν. Τα δημοτικά ιατρεία είναι απαραίτητο να επαναλειτουργήσουν σε νέο μοντέρνο μοντέλο και με βάση μία βιώσιμη δομή. Όπως θα παρουσιάζεται το πρόγραμμά μας θα ξεδιπλώσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο.

Τα ΚΑΠΗ χρειάζονται υποδομές, νέο εξοπλισμό και άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων σε αναλώσιμα. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι απαιτείται, τι υπάρχει, τι πρέπει να αλλάξει και τι να προστεθεί. Είναι καιρός να εισάγουμε καινοτόμες δράσεις, όπως τη συνεργασία των ΚΑΠΗ με τους παιδικούς σταθμούς. Τέλος, πρέπει να υπάρξει σταθερή, προγραμματισμένη και αξιόπιστη υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ από το πούλμαν του Δήμου.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Επανεξέταση και εμπλουτισμός του διαιτολογίου. Πιστοποίηση αυστηρού συστήματος ελέγχου των τροφίμων. Επαναλειτουργία των σχολικών. Επανεξέταση των τροφείων και το σημαντικότερο σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς του Δήμου οφείλουμε άμεσα να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες κτιριακές υποδομές ώστε να φιλοξενούνται σε οργανωμένο χώρο παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο καθώς και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που από χρόνια λειτουργούν σε άλλους δήμους θα πρέπει να λειτουργούν σιωπηρά και συστηματικά και όχι περιστασιακά και επικοινωνιακά.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ.

Στον Δήμο μας δραστηριοποιούνται πολλά αθλητικά σωματεία που στην ουσία φιλοξενούν σχεδόν το σύνολο των παιδιών της πόλης μας. Αυτονόητη και θεμελιώδης η υποχρέωση του Δήμου να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα υποσχεθούν ένα νέο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Είναι όραμα πανδημοτικό. Είναι και δικός μας στόχος. Όμως μέχρι τότε και σίγουρα μέσα στον πρώτο χρόνο της νέας δημοτικής περιόδου το υφιστάμενο Κλειστό Γυμναστήριο πρέπει άμεσα να ανακαινιστεί, να κλιματιστεί, και να εκσυγχρονιστεί ενεργειακά.

Πρέπει άμεσα να επενδύσουμε στην βελτίωση των υποδομών των γηπέδων και δεν εννοώ μόνο των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών γηπέδων αλλά όλων των χώρων άθλησης στον Δήμο μας.

Η επιχορήγηση των σωματείων από τον προϋπολογισμό του Δήμου πάντα μέσα στις δυνατότητες τους προϋπολογισμού μας – και θα μιλήσω στο τέλος για τα οικονομικά του Δήμου – επαναφέρεται άμεσα ώστε να λειτουργήσει σαν αιμοδότης στην λειτουργία των αθλητικών σωματείων. Σαν Αντιπρόεδρος της ομάδας βόλεϊ των Τραχώνων, αλλά και σαν φίλαθλος ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν τα χρήματα για να μετακινηθεί μία ομάδα της πόλης μας στην Χίο ή στην Κρήτη.

Αν δεν σκύψουμε πάνω στα σωματεία, αν δεν αγκαλιάσουμε την προσπάθεια τους, αν δεν αναγνωρίσουμε την προσφορά τους πολύ φοβάμαι ότι σιγά σιγά θα τα παρακολουθούμε να φθίνουν και να ασφυκτιούν.

Τις επόμενες βδομάδες θα καλέσουμε σε διαβούλευση τα αθλητικά σωματεία, θα τους παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αποτελούν και προγραμματική μας δέσμευση.

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Καθαριότητα.

Αναδιοργάνωση, νέος εξοπλισμός, πλυντήριο κάδων, σάρωθρο, οδοκαθαριστής γειτονιάς, έμφαση στην ανακύκλωση.

Συγκοινωνίες.

Δεν μας ικανοποιεί το υφιστάμενο μοντέλο. Συγκαλέσαμε για τον σκοπό αυτό συνάντηση με τους φορείς. Ανταλλάξαμε απόψεις, προβληματιστήκαμε και διαμορφώσαμε προτάσεις. Εγώ προσωπικά μετέφερα τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας στην ΟΣΥ ΑΕ στην ΜΕΤΡΟ ΑΕ και στον ΟΑΣΑ. Δεν σταματήσαμε εκεί. Οι συγκοινωνίες του Αλίμου μπήκαν με την μορφή ερώτησης στη Βουλή. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις έχουμε πάρει. Ικανοποιητικές συγκοινωνίες όχι. Εντείνουμε τον αγώνα, υψώνουμε την φωνή και δεν σταματάμε. Δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα με πυροτεχνήματα. Θέλει πείσμα, πίστη και επιμονή. Αυτό πιστεύουμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Λαϊκές αγορές.

Έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, έχουμε δημιουργήσει ένα γόρδιο δεσμό. Θέλει λύσεις άμεσες, δραστικές και κοινωνικά δίκαιες. Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένη πρόταση που σύντομα θα παρουσιάσουμε στην κοινωνία.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Μητροπολιτικό πάρκο.

Ταυτίζεται με το μέλλον της πόλης μας. Πρέπει να πάρουμε άμεσα αποφάσεις. Να δούμε το θέμα στα μάτια. Να μην λαϊκίσουμε. Να αγωνιστούμε, να υπερασπιστούμε, να διεκδικήσουμε. Πράσινο, αναψυχή και ήπιες υποδομές που θα υποστηρίζουν αυτές τις κατευθύνσεις είναι η θέση μας.

Μαρίνα Αλίμου.

Πετύχαμε την παραμονή του ΝΟΚ και του Κολυμβητηρίου. Με πρόταση του συνδυασμού μας συμπεριλάβαμε την κατασκευή ενυδρείου. Πάμε τώρα για τα αντισταθμιστικά. Θέλει αγώνα και επαγρύπνηση.

Κτήμα Τραχώνων και Εκκλησία Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σήμερα ήταν ένα σημαντικό δικαστήριο. Εμείς σαν παράταξη φέραμε το θέμα στη βουλή μέσω ερώτησης που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Πολιτισμού. Η απάντηση είναι ένα σημαντικό για εμάς εργαλείο. Καταθέσαμε ψήφισμα στην επιτροπή διαβούλευσης που έγινε ομόφωνα δεκτό και μετά επίσης ομόφωνα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και εμείς σε επαγρύπνηση.

Τρουμπάρι.

Πρέπει άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στην ένταξη με προσανατολισμό την μεγιστοποίηση στα οικονομικά οφέλη του Δήμου.

Χώροι πρασίνου και Λόφος Πανί.

Η πόλη θέλει πράσινο. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό μέτρο. Θα το κάνουμε με κάθε θυσία. Για το λόφο Πανί επεξεργαζόμαστε πρόταση με την πρόεδρο του ομώνυμου συλλόγου, την κ. Κλαίρη Μπακαλίδου. Ο λόφος θέλει ανάδειξη και προστασία. Είναι κομβικής σημασίας στην λειτουργία της πόλης. Θα τον υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος μας είναι ένας Δήμος ιστορικός με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Πρέπει να την αναδείξουμε, να την αξιοποιήσουμε και να την περάσουμε στον Δημότη. Τα πολιτιστικά σωματεία του Δήμου παράγουν πολιτισμό. Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα τους, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να φέρουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό κοντά στον Δημότη. Η βιβλιοθήκη πρέπει να αξιοποιηθεί και το παλαιό ένδοξο πολιτιστικό να στηθεί από την αρχή. Όχι ανταγωνιστικά προς τους φορείς αλλά συμπληρωματικά και ενισχυτικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο Δήμος δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι από τους πιο πλούσιους Δήμους της χώρας. Με 22.000.000 ετήσιο απολογισμό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και από τους φτωχούς. Δύο πράγματα χρειάζονται. Αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ που ξοδεύεται και αναζήτηση χρηματοδοτήσεων μέσα από τα διάφορα προγράμματα, τομέας στον οποίο ο Δήμος έχει πολλά περιθώρια να βελτιώσει τις επιδώσεις του.

Ας μην ξεχνάμε ότι και η παραλία, με την σωστή διαχείριση και διαπραγμάτευση μπορεί να μετατραπεί σε σοβαρή πηγή εσόδων για τον Δήμο.

Φίλες και φίλοι

Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκμεταλλευτούμε τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε ενός από εμάς. Η ζωή είναι αγώνας, ας τον δώσουμε ενωμένοι. Θα απευθυνθούμε σε εσάς με λύσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες. Θέλουμε να πείσουμε ότι μπορούμε, το μέλλον δεν είναι σκοτεινό. Πίστη και αγώνα θέλει

…και τέλος πάντων,

όπως λέει ο μεγάλος Καβάφης,

να τραβούμε εμπρός.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Νίκος Τσαμπαρλής: «Ο Άλιμος είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει»

  • 02/02/2014 at 11:03 μμ
    Permalink

    Ακόμη και στο βάθρο που επιστράτευσαν για να τον βάλουν να μιλήσει ειναι κοντύτερος από όλους!!!
    Γεια σου ρε Νικολάκη ΓΙΓΑΝΤΑ της πολιτικής!
    Μετά το Γκλέτσο με τους πάτους για να φτάσει την Παπαχαραλάμπους, τον Σαρκοζι που επέβαλλε flat στην Κάρλα για να μην φαίνεται κοντός, είσαι εσύ με το βάθρο! Εύγε! Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να πάμε τον Άλιμο ψηλότερα! Με μεγαλύτερο βάθρο βεβαίως βεβαίως!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.