“Kινητή γιάφκα” στο Π.Φάληρο – ετοίμαζαν χτύπημα στα νότια προάστια;




Μεγάλη ποσότητα βαρέος αντιαρματικού οπλισμού, βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο, εδώ και μέρες, έχει μπεί στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

gia1

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί 4 ρουκέτες τύπου RPG, 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιλά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας «Opel Astra», είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου του 2014, απο την Κερατέα.

Εντοπίστηκε, πρίν απο περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πίσω μέρος του οχήματος είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπο διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

gia2

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι’ αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα οτι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.

Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, από τον φόβο μήπως συμβεί κάτι απρόοπτο και έτσι βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός, ο οποίος μεταφέρθηκε για έρευνα, μαζί με το αυτοκίνητο, στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

gia3

Από το αυτοκίνητο η Αντιτρομοκρατική αναμένεται να συλλέξει κρίσιμες πληροφορίες, όπως, επίσης και βιολογικό υλικό (DNA).

Εκτιμήσεις για τρομοκρατική ενέργεια σε πολιτικά γραφεία και επιχειρήσεις

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν οτι πιθανόν ο οπλισμός προοριζόταν για νέα επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ (υπενθυμίζεται ότι RPG έχει χρησιμοποιηθεί στην πρόσφατη επίθεση, αν και λόγω τεχνικού προβλήματος δεν πυροδοτήθηκε η ρουκέτα) που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που ήταν σταθμεμένο το όχημα – γιάφκα, χωρίς, όμως, να αποκλείουν οι τρομοκράτες να είχαν στα σχέδιά τους να πλήξουν κάποια μεγάλη επιχείρηση.

gia4

Όσον αφορά τώρα στον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκε ο βαρύς, αντιαρματικός οπλισμός, πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Αντιτρομοκρατική εντόπισε ομιλίες τρομοκρατών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, εκτός από το ποιός τελικά ήταν το στόχος, είναι εάν η όλη υπόθεση σχετίζεται με την απόδραση του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν αποκλείται πίσω από τη σοβαρή αυτή υπόθεση να βρίσκεται ο «Μανώλης» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Νοέμβρη».

Η Αντιτρομοκρατική τώρα ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε (Παλαιό Φάληρο).

gia5

Έναν ακόμη γρίφο, τον τρίτο σ΄ αυτή την υπόθεση, που καλούνται να λύσουν οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής, είναι το κύκλωμα εισαγωγής των αντιαρματικών όπλων και των ρουκετών στην Ελλάδα και ο τρόπος με τον οποίο κατέληξε στα χέρια των ατόμων που φέρεται ότι σχεδίαζαν εντυπωσιακό τρομοκρατικό κτύπημα.

Τα αντιαρματικά RPG είναι ανατολική προέλευσης (όπως και τα όπλα τύπου καλάσνικοφ) και το βέβαιο είναι, όπως λένε με νοήμα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν φτάνουν στη χώρα μας μέσω απλών κυκλωμάτων που διακινούν όπλα για ληστές καταστημάτων…

Ρουκέτα με RPG είχε εκτοξευτεί κατά της αμερικανικής πρεσβείας

gia6

Με ρουκέτα RPG είχε πληγεί και η αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου του 2007, την ευθύνη της εκτόξευσης είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας ».

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε ανακοινωθεί τότε ότι επρόκειτο «για βλήμα τύπου RPG-7, διαμέτρου 40 χιλιοστών, κινεζικής κατασκευής (αντίγραφο του πρωτοτύπου ρώσικου μηχανισμού)». Ως πιθανό έτος κατασκευής προσδιορίζεται το 1974».

Μετά τη σημερινή ανεύρεση των εν λόγω ρουκετών, ίδιου τύπου με αυτή που είχαν εκτοξεύσει τα μέλη της της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» κατά της αμερικανικής πρεσβείας, επανέρχονται και οι εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ για δραστηριοποίηση σε τρομοκρατικές ενέργειες του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος παραμένει άφαντος, μαζί με τη σύζυγό του Παναγιώτα Ρούπα…

Αντιαρματικός εκτοξευτής σαν αυτόν που βρέθηκε σήμερα στο αυτοκίνητο, είχε βρεθεί σε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην Κυψέλη και όπως είχε διαπιστωθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν αυτός με τον οποίο είχε γίνει η εκτόξευση της ρουκέτας στην αμερικανική πρεσβεία.

Στη γιάφκα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας, είχαν, επίσης, βρεθεί και κατασχθεί, εκτός του εκτοξευτήρα ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.