Γιάννης Κωνσταντάτος: «Aγωνιστική» Δημιουργική Λογιστική από τον Δήμαρχο:….Το ζήσαμε και αυτό!




 

 
(enomenipoli.gr)
Με έκπληξη διαβάσαμε τον «απολογισμό» στα οικονομικά του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, ο οποίος, αμέσως μετά την δημόσια παρουσίαση των «Δέκα Προτάσεων» μας για την πόλη, έσπευσε πανικοβλημένος να μας ενημερώσει, ως άλλος μάγος Χουντίνι, ότι, δήθεν, μείωσε το χρέος της πόλης, οργάνωσε τον δήμο και αξιοποίησε …. το ΕΣΠΑ!!  Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε όλο της το μεγαλείο.
Ισως να αναφέρεται σε άλλον δήμο και όχι στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, μιας και όλοι οι πολίτες βλέπουν το ανύπαρκτο έργο του, τη μιζέρια και την εγκατάλειψη που έφερε στην πόλη στα 3,5 χρόνια της διοίκησης του. Θα λέγαμε πως η μεθοδολογία του αντιγράφει την δημιουργική λογιστική Στουρνάρα, τον οποίο μονίμως καταγγέλλει. Είναι δε ένας ψευδεπίγραφος απολογισμός, αφού όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, ότι από τον Δήμαρχο της Διαμαρτυρίας δεν υπάρχει, ούτε μισό έργο που να σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε από τον ίδιο αυτά τα 4 χρόνια (8 συνολικά στο Ελληνικό).

Αναφέρει ψευδώς ότι μείωσε κατά 44,4% το χρέος του δήμου, αλλά:.
Σύμφωνα με τι επίσημα στοιχεία του Ισολογισμού Εναρξης του ενιαίου Δήμου (3852/2011), που απαιτείτο ως προϋπόθεση για τη συνένωση των δύο πρώην δήμων, το χρέος του ενιαίου δήμου ήταν 10.285.192 ευρώ, που μαζί με τα νομικά πρόσωπα γίνεται συνολικά 11.704.269 ευρω.
Στον Ισολογισμό του 2012  (ο Ισολογισμός του 2013 δεν υπάρχει ακόμη !!) το χρέος του δήμου ήταν 9.838.127 ευρώ, δηλ. μειωμένο κατά 447.055 ευρώ, ήτοι κατά ~5%!
Στον ίδιο Ισολογισμό δηλώνεται, ότι ο δήμος, ενώ το 2011 ήταν πλεονασματικός  (κατά 77.484 ευρώ) το 2012 γίνεται ελλειμματικός κατά 979.416 ευρώ!

Δηλαδή, μέσα σε ένα μόνο έτος ο δήμαρχος «φέσωσε» τον δήμο με ~1 εκ. ευρώ!
Στην εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισμού 2014, ο δήμαρχος παραδέχεται,  ότι από τους παρακρατηθέντες στις προηγούμενες διοικήσεις πόρους περιόδου 1998-2004 εισέπραξε το ποσό των 2.324.820 ευρώ (δηλ. όλες μαζί τις δόσεις για το 2014, 2015 και το 2016!) με το οποίο συμψήφισε χρέη του δήμου, πλέον των άλλων δόσεων  που εισέπραξε τα προηγούμενα χρόνια.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στους 11 πρώτους μήνες του 2013 κατέβασε το χρέος κατά ……. 4.490.808!! Πασιφανές ψέμα!!
Παράλληλα στην «πετυχημένη του οικονομική πολιτική» περιλαμβάνονται οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες για έργα ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και η εγκατάλειψη και καταστροφή της δημοτικής περιουσίας με την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε η Αργυρούπολη . Αν μάλιστα, ως αντιπολίτευση, δεν αντιστεκόμασταν σθεναρά  στην απόφασή του  ξενοικιάσει το Carrefour για να το αποδώσει, όπως έλεγε, ….στον λαό, ο δήμος θα έχανε ~1 εκ ευρώ τον χρόνο από το ενοίκιο του, δηλ. στη θητεία του ~4 εκ ευρώ!!!
Επιπλέον, αναφέρει  ψευδώς, ότι δήθεν πέτυχε την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εννοώντας ως αξιοποίηση….. το απόλυτο μηδέν!
Ως τέτοια αξιοποίηση αναφέρει το Β ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Αυτό όμως σχεδιάστηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο ίδιος στη συνέχεια το σταμάτησε και η Περιφέρεια ανέλαβε να το αποπερατώσει. Ένα έργο που λόγω ανικανότητας του ίδιου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από την αρχή της θητείας του, αφού τα βρήκε όλα έτοιμα.
Είναι τόσο δε τραγική η παραδοχή του ότι δεν πήρε χρήματα από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια και τα άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που ενώ δόθηκαν πριν από λίγο καιρό ~ 80 εκ ευρώ  για μεγάλα έργαυποδομής και ανάπλασης στους γειτονικούς δήμους (Ηλιούπολη, Γλυφάδα κτλ), ο δικός μας δεν έλαβε, ούτε ένα ευρώ!

Αναφέρει ότι εξοικονόμησε 280.000 από τον τομέα της με­ταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος αναφέρει πως διέκοψαν την σύμβαση με την εταιρεία που είχε η Αργυρούπολη για τον σκοπό αυτό. Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι του Δήμου, κατήγγειλαν την παρουσία άλλης ιδιωτικής εταιρείας  που κάνει την δουλειά αυτή…. δίχως σύμβαση και για τις δύο κοινότητες στα ογκώδη απορρίμματα. Προκαλούμε λοιπόν τον δήμαρχο που χρησιμοποιεί ιδιώτη χωρίς σύμβαση να δώσει στην δημοσιότητα και να ελέγξουμε, τι πλήρωνε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη για τα ογκώδη το 2010, και τι πλήρωσε ο ίδιος μέσω του ιδιώτη που έχει σήμερα δίχως σύμβαση για το 2012 και το 2013. Όλα γίνονται στην αδιαφάνεια!
Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε, ότι αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση του Δημάρχου. Δίχως έργο ουσίας, δίχως να έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ούτε μία δική του πρόταση, οικειοποιείται έργα των προηγούμενων διοικήσεων και τα παρουσιάζει ως δικά του.
Στο μόνο σημείο που συμφωνούμε με την ανακοίνωση του Δημάρχου είναι, πως η αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές απ όλους τους φορείς και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται ανεκτό.

Δήμαρχε η πόλη θα σε κρίνει, όχι για όσα λες,  αλλά από όσα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ εδώ και ~4 χρόνια, τα οποία, δυστυχώς, είναι περισσότερα. Ο Βαρώνος Μυνχάουζεν αγαπήθηκε για την φαντασία του, εσείς γιατί τον μιμείστε;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.