Επεισοδιακή ξενάγηση στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Κυριακής 9 Φλεβάρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλαζ του Αστέρα στη Βουλιαγμένη και ξενάγηση στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που βρίσκεται μέσα στην πλαζ, αλλά και σε παρακείμενους αρχαιολογικους χώρους. Αιτήματά μας, το άμεσο σταμάτημα της εκποίησης της Χερσονήσου του Αστέρα και το άνοιγμα της χερσαίας και παραθαλάσσιας περιοχής στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των πολιτών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 100 πολίτες της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αλλά και από άλλες περιοχές.

Στην είσοδο του «Αστέρα» συναντήσαμε αστυνομική δύναμη η οποία παράνομα και αδικαιολόγητα (άραγε εκτελώντας εντολές ποιών;) παρεμπόδιζε την είσοδό μας στο χώρο.

Η επίμονη απαίτησή μας να ασκήσουμε ανεμπόδιστα το δικαίωμά μας της επίσκεψης του αρχαιολογικού χώρου, έφερε τελικά αποτέλεσμα μετά από ημίωρη καθυστέρηση.

Την ξενάγηση στο χώρο έκανε η αρχαιολόγος Μαρία Κασίμη-Σούτου, επίτιμη Προϊσταμένη Τεκμηρίωσης Αρχαιοτήτων και ανασκαφέας της περιοχής, η οποία αρχικά επεσήμανε το πλήθος των αρχαιολογικών θέσεων που υπάρχουν στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και τη στρατηγική σημασία της περιοχής για το κράτος της αρχαίας Αθήνας. Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα (6ος αιώνας π.Χ), τόνισε τη σημασία του, όχι μόνο για τον αρχαίο δήμο των Αιξωνίδων Αλών, αλλά και για όλη την Αττική. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον παρακείμενο χώρο της Ιερατικής Οικίας και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο σωζόμενο πύργο-φρυκτωρία (4ος αιώνας π.Χ.), που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης.

 

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ξενάγηση διοργάνωσαν οι σύλλογοι: Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βούλας, Εξωραϊστικός και Οικολογικός Σύλλογος «Πολιτεία», Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, και οι δημοτικές παρατάξεις: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και «Ανατροπή» Κίνηση Δημοτών ΒΒΒ.


Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Ομάδα Επικοινωνίας

12-02-2014

Blogs:http://rikipvvv.blogspot.gr/                     twitter: https://twitter.com/rikipovvv            Email: rikipvvv@gmail.com                                Facebook: www.facebook.com/rikipvvv                       YOUTUBE  : https://www.youtube.com/user/rikipvvv

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.