Επίσκεψη Κονδύλη στο δήμο Αθηναίων




 logo-agapotonalimo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέα Βαρελά επισκέφθηκε στο συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ο Ανδρέας Κονδύλης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Αγαπώ τον Άλιμο».

Δήμος Αθήνας 1

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στις επιτυχημένες καινοτομίες του Δήμου Αθηναίων στον τομέα της καθαριότητας και των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και στο Δήμο Αλίμου, όπως:

  • · οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Αθήνα και επιδοτούνται κατά 100% από το ΕΣΠΑ,
  • · η «διαλογή στην πηγή» ανακυκλώσιμων υλικών, όπως ελαστικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, σκραπ, χαρτί κ.α., που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο Δήμο,
  • · η ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών από το σπίτι τους (π.χ. έκδοση Πιστοποιητικών μέσω PC κ.λπ.), που διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών και αποσυμφορίζει τις δημοτικές υπηρεσίες,
  • · η on-line παρουσία όλης της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις δαπάνες που είναι σε εξέλιξη σε κάθε υπηρεσία και για κάθε δράση του Δήμου.

Οι παραπάνω θετικές καινοτομίες, και πολλές ακόμα, τόσο του Δήμου Αθηναίων, όσο και πολλών άλλων Δήμων σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη του ότι ένας Δήμος μπορεί να προσφέρει στους πολίτες του ποιότητα ζωής, ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, λειτουργία με διαφάνεια, χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες, αντιθέτως μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις (π.χ. ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων) γίνεται και οικονομία.

O

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.