Δύο συλλήψεις στην Αργυρούπολη για λαθρεμπόριο καυσίμων
kausimaargy

 

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν σήμερα (11-02-2014) το πρωί στην Αττική, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 24 και 26 ετών, ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας καυσίμων, για κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα φορολογικό έλεγχο στην έδρα της εταιρείας στην Αργυρούπολη. Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην έδρα της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο της φορολογικής όσο και της τελωνειακής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε λαθρεμπορία για 566.460,28 λίτρα υγρών καυσίμων, για τα οποία εκτιμάται ότι οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ή η Ευρωπαϊκή Ένωση το διάστημα από 01/01/2011 έως 07/03/2012 ανέρχονται στο ποσό των 387.172,03 ευρώ.
Οι φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν:
Υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. για την διαχειριστική χρήση του 2011, με αποτέλεσμα τη μη απόδοση αναλογούντα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ύψους 145.066,20 ευρώ. (κακούργημα)
Υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. για την διαχειριστική χρήση του 2012, με αποτέλεσμα τη μη απόδοση αναλογούντα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ύψους  538,91 ευρώ. (πλημμέλημα)
Παράλληλα, εκτός από τις ποινικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις ως ακολούθως:
Μη καταχώρηση παραστατικών αγοράς και πώλησης για τις διαχειριστικές χρήσεις 2011 και  2012.
Λανθασμένη μεταφορά αθροισμάτων του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων στις θεωρημένες Μηνιαίες Καταστάσεις του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων για την διαχειριστική χρήση 2011.
Καταχώρηση παραστατικών πώλησης στα Βιβλία Εσόδων – Εξόδων της εταιρείας με μία συγκεντρωτική εγγραφή ανά μήνα για την διαχειριστική χρήση 2011.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδια  Δ.Ο.Υ. και το Δ΄ Τελωνείο Πειραιά, για την προς την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.