Δήμαρχε,το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό! Θα αποδοθούν άραγε τα λεφτά στον Δήμο μας;




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ:

Εδώ και πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία μας έχει δώσει αναρίθμητους αγώνες με πολλές μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση του Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης ( ΚΥΤ) στον Υμηττό, που γειτονεύει με τα σπίτια κατοίκων της Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, λόγω του κινδύνου επιβλαβών επιδράσεων, των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών του στην υγεία και τη ζωή μας. Για τον λόγο αυτό είχε συσταθεί Επιτροπή Αγώνα με συμμετοχή δεκάδων δημοτών, φορέων και τοπικών παραγόντων των δήμων Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έκπληκτοι ακούσαμε τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του κ. Χρ. Κορτζίδη – και τώρα ανεξάρτητο – κ. Γιώργο Ιωαννίδη, να αναφέρει πως από την Επιτροπή Αγώνα που είχε συσταθεί τότε, μια Ομάδα από 69 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται νυν συνεργάτες και υποψήφιοι του κ. Χρ. Κορτζίδη, προσέφυγε στην δικαιοσύνη και αξίωσε αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη την περίοδο εκείνη από την ΔΕΗ. Πρόσφατα εκδόθηκε απόφαση του Εφετείου Αθηνών(Αρ Απόφ 5560/2013), με την οποία επιδικάστηκε ΣΤΟΥΣ 69 ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ~16.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ (σύνολο ~1 εκ ευρώ περίπου), ως χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν από την πράξη αυτή της ΔΕΗ εκείνη την περίοδο των μαζικών κινητοποιήσεων. Η ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ έκανε δεκτή την απόφαση να καταβάλλει στον καθένα από αυτούς το ποσό της αποζημίωσης .

Όμως, όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο, ούτε ένας από τους 69 αποζημιωθέντες, δεν αισθάνθηκε, μέχρι σήμερα, την ανάγκη, να δηλώσει ότι, ναι μεν θα εισπράξει από τη ΔΕΗ τα χρήματα που του επιδικάσθηκαν, αλλά αυτά δεν ανήκουν μόνο στον ίδιο, αλλά ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των κατοίκων που αγωνίστηκαν και ότι, για το λόγο αυτό, θα πρέπει να κατατεθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου για την ενίσχυση τους, ή σε άλλο κοινωνικό φορέα επιλογής του!.

Σημειώνεται, ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης απορούσαμε, για το που «εξαφανίστηκαν» τόσο καιρό αυτοί οι κύριοι, που ερχόντουσαν συνεχώς στα δημοτικά συμβούλια και φώναζαν οργισμένα για το ΚΥΤ και τις επιπτώσεις τους την προηγούμενη τετραετία. Η απάντηση τώρα είναι προφανής και έχει ήδη προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση στους κατοίκους που συμμετείχαν τότε στους κοινούς αγώνες για το ΚΥΤ!

Ο λαός της Αργυρούπολης και της Ηλιούπολης – και όχι μόνο οι 69 – αγωνίστηκε με πείσμα για την απομάκρυνση του Κ.Υ.Τ, για να μη χειροτερεύσουν οι συνθήκες της ζωής του. Δεν αγωνίσθηκε για να εξαργυρώσουν ορισμένοι τους αγώνες τους για προσωπικό τους όφελος, έστω και αν αυτό έγινε μέσω της νομίμου οδού.

Το θέμα έχει μεγάλη ηθική και πολιτική σημασία. Η συμμέτοχη στους κοινωνικούς αγώνες για την καλυτέρευση της ζωής μας και την αλλαγή του κόσμου, δεν γίνεται από τους πολίτες για ΑΤΟΜΙΚΟ όφελος, αλλά με σκοπό να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον.

Καλούμε τον Δήμαρχο να καταδικάσει δημοσίως τη στάση αυτή των στελεχών του, αφού το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.