ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ>Κορίτσια ο Σόμμερ – με ποιο συνδυασμό κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου ο γνωστός ηθοποιός – οι κοιλιακοί του “όπλο” για ψήφους από τις Αλιμιώτισσες?




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notia.gr ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον  Νίκο Τσαμπαρλή για να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Κώστας Σόμμερ είχε συζητήσει και με άλλους υποψήφιους δημάρχους για να τον συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιό τους αλλά δεν συμφώνησαν. Ο γνωστός ηθοποιός μένει τα τελευταία χρόνια στον Άλιμο.

Πριν από 4 χρόνια άνθρωποι της νύχτας είχαν πυρπολήσει την καφετέρια του γνωστού ηθοποιού στη Γλυφάδα.

 

 

Γιατί έβαλαν στο σημάδι τον Σόμμερ

Στο στόχαστρο εκβιαστών μπήκε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ. Η καφετέρια που διατηρούσε στη Γλυφάδα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης και όπως όλα δείχνουν επρόκειτο για εμπρησμό.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, γεγονός που καταδεικνύει με τον πλέον άμεσο τρόπο ότι ο γνωστός ηθοποιός έπεσε θύμα συμμορίας εκβιαστών.

Αλλωστε, ακόμα και τα στοιχεία που έχει συλλέξει, τόσο το ειδικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, δείχνουν με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι επρόκειτο για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκαν δύο μπιτόνια με υπολείμματα εύφλεκτου υγρού. Τα αντικείμενα αυτά δεν υπήρχαν στο υπόγειο πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά. Παράλληλα έχει διαπιστωθεί πως η εστία της φωτιάς είναι «συγκεντρωμένη» στο σημείο όπου βρέθηκαν τα μπιτόνια, στοιχείο που δείχνει ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για εμπρησμό και μάλιστα από άτομα «εξειδικευμένα» σε τέτοιες δουλειές.

Σύμφωνα άλλωστε και με πληροφορίες, από ανεπίσημες όμως πηγές, ο γνωστός ηθοποιός είχε δεχθεί κατά το παρελθόν ενοχλήσεις από ομάδες εκβιαστών προκειμένου να πληρώνει τον μηνιαίο κεφαλικό φόρο που επιβάλλουν οι ομάδες των νονών της νύχτας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται επίσημα τουλάχιστον από την Ασφάλεια. Ομως το γεγονός ότι την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της υπόθεσης, δημιουργεί τη βεβαιότητα πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση εμπρησμού.

Το τελευταίο διάστημα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν φθάσει πληροφορίες για μια νέα ομάδα νονών της νύχτας, που λυμαίνεται τη Γλυφάδα και τις γύρω περιοχές. Η ομάδα αυτή φαίνεται πως αποτελείται από ιδιαίτερα «σκληρούς» της νύχτας, που απειλούν και εκβιάζουν καταστηματάρχες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και όχι μόνο.

Ωστόσο, αν και οι σχετικές πληροφορίες που φτάνουν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είναι πολλές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη κατάθεση κάποιου θύματος της συγκεκριμένης ομάδας των εκβιαστών, ώστε να βοηθηθούν και οι αστυνομικοί στις έρευνές τους, οι οποίες όμως συνεχίζονται με στόχο την εξάρθρωση της σπείρας.

Ισως λοιπόν ο εμπρησμός της καφετέριας του Κώστα Σόμμερ να μην είναι άσχετος με τη δραστηριότητα αυτής της ομάδας. Πάντως, όλα αυτά είναι ενδεχόμενα που εξετάζει με σοβαρότητα η Ασφάλεια προκειμένου να βρει μιαν άκρη στους δαιδαλώδεις διαδρόμους που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της νύχτας.

Ο Κώστας Σόμμερ είχε ανακαινίσει το κατάστημα πριν από περίπου δύο μήνες και ήταν έτοιμος να υποδεχθεί τις γιορτές με ανακαινισμένο μαγαζί και με περισσότερους πελάτες.

(ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ – espressonews.gr)

 

 

«Θα καιγόμασταν ζωντανοί στα σπίτια μας»
Εντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής στην οποία βρισκόταν το κατάστημα του Σόμμερ προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν όταν είδαν το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν η καφετέρια να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, που ο καπνός και οι φλόγες έπνιξαν την περιοχή. «Στην κυριολεξία ζήσαμε στιγμές από τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Θα καιγόμασταν ζωντανοί χωρίς να το καταλάβουμε» αναφέρει στην «Espresso» η Βίβιαν, που μένει στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου μέχρι χθες βρισκόταν η καφετέρια «Oxyzen» του γνωστού ηθοποιού.

Η φωτιά ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο λίγο πριν από τις 4.00 τα ξημερώματα. Ο θόρυβος από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν η μία μετά την άλλη ήταν εκκωφαντικός και αναστάτωσε τους γείτονες, που έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στα μπαλκόνια για να δουν τι συμβαίνει. «Βγήκαμε στα μπαλκόνια και φωνάζαμε στους γείτονές μας. Ηρθαν οι αστυνομικοί και χτυπούσαν τα κουδούνια να βγει ο κόσμος από τα σπίτια. Φοβηθήκαμε μην τυχόν και πεταχτεί τίποτα και καούμε όλοι μαζί» επισήμανε η Σοφία, που φιλοξένησε για λίγες ώρες στο σπίτι της φίλους της ενοίκους της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν η καφετέρια. «Σημασία έχει ότι δεν κινδύνεψε κανένας μας και είμαστε όλοι καλά. Τα σπίτια σιγά-σιγά θα τα επισκευάσουμε», σημείωσε η Ειρήνη, που πετάχτηκε έντρομη από το διαμέρισμά της με το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά για να γλιτώσουν από τους καπνούς και τις φλόγες.

Μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί και το αρχιτεκτονικό γραφείο του Μενέλαου Μυλωνά, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την καφετέρια. «Δεν έχει μείνει τίποτα. Κάηκαν τα πάντα, από κομπιούτερ και σχέδια μέχρι πελατολόγια».

Ο Κώστας Σόμμερ, όπως ενημερωθήκαμε, έφτασε αμέσως στο κατάστημά του για να δει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ λίγη ώρα αργότερα είχε κι ένα φραστικό επεισόδιο με έναν ηλικιωμένο γείτονα ο οποίος κατά καιρούς τηλεφωνούσε στην αστυνομία προκειμένου να παρέμβει γιατί τον ενοχλούσε η ένταση της μουσικής. «Ο Κώστας είναι πάρα πολύ καλό παιδί και δεν έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που του έχει συμβεί», τόνισε η κ. Μαριάννα, που το μαγαζί της έχει υποστεί ζημιές καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην καφετέρια του Κώστα Σόμμερ.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

«Δεχόμουν τηλεφωνικές απειλές»
Ο γνωστός ηθοποιός στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επισημαίνει ότι αν πράγματι η φωτιά που κατέστρεψε το κατάστημά του οφείλεται σε εμπρησμό, δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό. Σε ερώτηση των αστυνομικών αν δεχόταν απειλές, ο Κώστας Σόμμερ είπε: «Κατά το παρελθόν, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχα δεχθεί κάτι περίεργα τηλεφωνήματα, από αγνώστους, οι οποίοι μου έλεγαν πως πάει καλά το μαγαζί, βγάζω χρήματα και θα πρέπει να τους δίνω ένα ποσό, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει το μαγαζί. Δεν εμφανίστηκε όμως κανείς στο κατάστημα να μου ζητήσει χρήματα. Εμειναν μόνο στο τηλεφώνημα και γι’ αυτό δεν το θεώρησα σοβαρό και δεν ανησύχησα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ηθοποιός λέει στην κατάθεσή του πως αυτά τα τηλεφωνήματα επαναλήφθηκαν και πριν από περίπου δύο μήνες, ωστόσο κι αυτή τη φορά κανείς δεν εμφανίστηκε στο κατάστημά του για να ζητήσει χρήματα για «προστασία», ενώ και στα τηλεφωνήματα δεν του προσδιόριζαν το ποσό των χρημάτων που απαιτούσαν ή τον τρόπο παράδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, ο γνωστός ηθοποιός θεώρησε πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Γι’ αυτό μάλιστα προχώρησε και στην ανακαίνιση της καφετέριας, η οποία του κόστισε περίπου 150.000 ευρώ.

Με άδεια πυρασφάλειας
Αναστατωμένοι κάτοικοι της πολυκατοικίας, αλλά και γείτονες από τη φωτιά που απείλησε και τα σπίτια τους, άφησαν υπονοούμενα ότι η καφετέρια δεν πληρούσε τους όρους ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», το κατάστημα είχε άδεια λειτουργίας, όπως και άδεια πυρασφάλειας από το ειδικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, η άδεια πυρασφάλειας εκδόθηκε ύστερα από ενδελεχή έλεγχο που έκαναν οι ειδικοί του Πυροσβεστικού Σώματος το Φεβρουάριο του 2007, η οποία είχε ισχύ μέχρι και το 2012.

Επίσης, το κατάστημα είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας και πληρούσε όλους τους όρους ασφάλειας για τους πελάτες σε περίπτωση κινδύνου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.