Πρώτη προτεραιότητα η σωτηρία της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Όπως ίσως γνωρίζετε η Κίνηση Δημοτών “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” ξεκίνησε τη συγκρότηση της πριν από δύο μήνες φιλοδοξώντας να φέρει πραγματικά το πνεύμα ανατροπής που κατά κοινή ομολογία έχει ανάγκη σήμερα η τοπική μας κοινωνία αλλά και ολόκληρη η χώρα: την δημιουργία δηλαδή μίας δημοτικής κίνησης απαλλαγμένης από τους κομματικούς μηχανισμούς, όπως και από τη γνωστή λογική των κατά καιρούς φιλόδοξων προσώπων που αυτοανακηρύσσονται ηγέτες και ΄΄σωτήρες΄΄ μας. Μιας κίνησης που θα αντισταθεί στην καταστροφική πολιτική των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και στην οποία οι πολίτες θα έχουν πραγματικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Στη κίνησή μας συμμετέχουν συμπολίτες μας προερχόμενοι από διάφορα πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα και κόμματα, γνωστοί από τη συμμετοχή τους στα κινήματα αντίστασης προς την ασκούμενη σε βάρος του λαού μας, κατ΄ εντολή των δανειστών της χώρας μας, κυβερνητική πολιτική, όπως το κίνημα αλληλεγγύης, το κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, το οικολογικό και πολιτιστικό, το συνδικαλιστικό, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια, το κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας κ.α.
Έχοντας τις ίδιες αυτές αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες, ανακοινώνουμε σήμερα επίσημα την συμμετοχή μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές και καταθέτουμε σε δημόσιο διάλογο με τους συμπολίτες μας το διακηρυκτικό πλαίσιο αρχών και στόχων, όπως και το πλαίσιο αρχών λειτουργίας της κίνησης της Κίνησής μας, κείμενα τα οποία έχουμε εκπονήσει στη διάρκεια της δίμηνης διαβούλευσης.
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που έχει ο δήμος μας είναι και πολλά και μεγάλα σε όλους τους τομείς (ανεργία, περιβάλλον, παιδεία, υγεία, πολιτισμό, κλείσιμο καταστημάτων κ.α), και οξύνονται ακόμα περισσότερο εξαιτίας της τυφλής κυβερνητικής υποταγής στις απαιτήσεις των ξένων δανειστών. Παίρνοντας όλα αυτά υπόψη ετοιμάζουμε το Δημοτικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί στην κρίση ανοιχτής συνέλευσης των δημοτών και θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Όμως το πιο επείγον ζήτημα αυτή τη στιγμή, κατά την άποψή μας, είναι να σώσουμε τη δημόσια περιουσία και συγκεκριμένα τη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης από την εκποίηση της σε ξένους και ντόπιους τοκογλύφους ”επενδυτές”. Η περιοχή μας έχει επιλεγεί για πειραματόζωο, αφού η εκποίηση του Σαρωνικού ξεκινά από το δήμο μας με τα καταστροφικά για την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας σχέδια που θέλει να υλοποιήσει η ξένη εταιρία. Και επειδή η τύχη αυτής της “επένδυσης” θα κριθεί μέχρι τον Απρίλιο, προτείνουμε να οργανωθούν δράσεις ενωτικά από όλους τους φορείς, (δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις -υπάρχουσες και νέες- και από τους συλλόγους) για να σωθεί η Χερσόνησος. Και θα είναι τότε αυτή η μεγάλη επιτυχία του κοινού αγώνα όλων των πολιτών του Δήμου μας σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Για τι λόγο αυτό σας καλούμε και εμείς μαζί με τις άλλες συλλογικότητες, στην “Ξενάγηση Διαμαρτυρίας” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση είναι στις 10.30 το πρωί στην είσοδο της Πλάζ του Αστέρα. (Έχει δημιουργηθεί και θα σας σταλεί η σχετική αφίσα)
Ξέρουμε ότι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος. Όμως είμαστε σίγουροι ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε
Από την προσωρινή γραμματεία ενημέρωσης της Κίνησής μας
Δημήτρης Ζήσης 6973522022
Νίκος Σταματιάδης 6932297672
Μάκης Σταύρου 6977990887
Email επικοινωνίας : [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.