Πολύχρωμο πιλάφι με φασόλια (εποχιακή συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Πεντανόστιμη αλλά και πολύ γρήγορη συνταγή για εκείνους που δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεση τους για μαγείρεμα»
Αλίκη Τίλλη, ΘεσσαλονίκηΥΛΙΚΑ
– 1 κούπα βρασμένα ξερά φασόλια ξερά (μαύρα, λευκά ή μαυρομάτικα)
– 1 ποτήρι κίτρινο ρύζι (για πιλάφι)
– 3 πιπεριές (κίτρινη, πράσινη και κόκκινη)
– 1 μικρή κούπα κομμένα μανιταράκια
– 100 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
– 1 ψιλοκομ. ξερό κρεμμύδι
– 2 μέτριες λιωμ. σκελίδες σκόρδο
– ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Μαύρο πιπέρι
– 1 κύβος λαχανικών
– 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη.
– Κύμινο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι (στο σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σε αρκετά μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε έπειτα το ρύζι και το «γυρίζουμε» μερικά λεπτά για να τσιγαριστεί κι αυτό, προσθέτοντας στη συνέχεια τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα δύο ποτήρια βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και κρατάμε τον βρασμό για άλλα 15 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Όταν συμβεί αυτό, αποσύρουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά και το σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσετούλα. Όταν το σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κύμινο ή κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.