Oι “τρομοκράτες” των Νοτίων Προαστίων απαντούν…




Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα τοπικής  ιστοσελίδας και εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν φόβοι στην αστυνομία για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα από τον ακραίο αριστερό και αναρχικό χώρο στα νότια προάστια. Σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ που δημιουργήθηκε στην Αργυρούπολη “οι κοινωνικές δράσεις διαφόρων ομάδων πολιτών που αντιδρούν στα μνημόνια και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενοχλούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να “κατασπαράξουν τα “φιλέτα” των νοτίων προαστίων. Η κατάληψη του πρώην κάμπινγκ της Βούλας που ρήμαζε και το άνοιγμα της πλαζ του Ελληνικού έχουν “φρενάρει” τις ορέξεις των καταπατητών”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης :

«Τρομοκρατικό» χτύπημα στα Νότια προάστια ή τρομοκρατούμε όποιον θέλει να αντισταθεί στα χαράτσια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκαλεί η κυβέρνηση;
Η εφημερίδα των νοτίων προαστίων «VIMAONLINE», με μακροσκελές άρθρο – δήθεν «ρεπορτάζ» – που δημοσίευσε στις 30/12/13 στην ηλεκτρονική της σελίδα και στο έντυπο φύλλο της του Δεκέμβρη και τίτλο «Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στα Νότια Προάστια», δημιουργεί προβληματισμούς τόσο σχετικά με τις «πληροφορίες» (από το εσωτερικό των υπηρεσιών ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ.), όσο και με τη στόχευση της αρθρογραφίας της. Δημιουργείται έντονα η εντύπωση της προαναγγελίας αστυνομικών επιχειρήσεων προς συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, επιτροπές κατοίκων κλπ, προκειμένου να «προστατευτούν» οι πολίτες.
Υπό το φόβο της αναμονής «σίγουρων τρομοκρατικών» χτυπημάτων (κατά το συντάκτη) και αξιοποιώντας τις επιθέσεις στη ΔΟΥ και στα γραφεία της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, καλλιεργείται η διαμόρφωση της «κοινής γνώμης», ενοχοποιώντας τεχνηέντως τη «ριζοσπαστικοποίηση», επιτροπές για τα χαράτσια, επιτροπές ενάντια στο μνημόνιο, συλλογικότητες για αλληλεγγύη, στέκια στα νότια προάστια.
Και μάλιστα, επειδή σε όλες τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στην πολιτική εξαθλίωσης εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας και συνταξιούχων, συμμετέχουν «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» (όπως αναφέρεται στο άρθρο), στοχοποιούνται ακόμα και αυτοί, αφού χαρακτηρίζονται ως «κατάλληλες δεξαμενές για την επάνδρωση των καινούργιων ομάδων».
Η κατάληψη του παρατημένου από την πολιτεία camping της Βούλας, από εθελοντές που το έχουν αναστήσει και το περιποιούνται, αποκαλείται «Βίλα Αμαλίας των νοτίων προαστίων», ώστε να παραπέμπει σκόπιμα σε δράσεις παράνομες, υπόγειες και αναρχικές.
Απολυμένος αγωνιστής του δήμου Ελληνικού, που πρωτοστάτησε στηδιεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, τότε που συμμετείχε και ο Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ) και γι’ αυτό μηνύθηκε από τους ιδιώτες-καταπατητές της παραλίας του Αγ. Κοσμά, αναφέρεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ συλλογικοτήτων που τον υπερασπίζονται και παράταξης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που δήθεν πληρώνει τα ενοίκια των τόπων που στεγάζονται οι συλλογικότητες αυτές.
Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της (οι φασίστες δηλαδή) παρουσιάζονται με περισσή ευαισθησία από το συντάκτη, ως…διωκόμενοι από όλους τους παραπάνω (ενδεικτικά γράφει: «Πολίτες που θεωρούνται μέλη της Χρυσής Αυγής ή ψηφοφόροι της, πολίτες που δεν τους εκφράζει το ιδεολογικό τους πλαίσιο αλλά και δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις στοχοποιούνται και υβρίζονται»).Η μεταφορά των γραφείων της Χρυσής Αυγής και η αφαίρεση των μεγάλων πινακίδων της από το κεντρικό σημείο της παραλιακής λεωφόρου στον Άλιμο φαίνεται να λυπούν βαθύτατα το συντάκτη.

Η επίθεση στην εφορία Γλυφάδας αποδίδεται αυθαίρετα σε αντιεξουσιαστικές ομάδες, με το εξής… ατράνταχτο «επιχείρημα»: «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το εκτελεστικό μέρος της ενέργειας αυτής, ανέλαβε μικρή ομάδα νεαρών ατόμων, υπό την έμπειρη καθοδήγηση “παλαιότερων” στελεχών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο…».

Η κατάληξη του άρθρου, που προεξοφλεί ότι θα γίνει σίγουρα μεγαλύτερο χτύπημα στα νότια προάστια, από οργανώσεις που θα έχουν «ριζοσπαστικοποιηθεί» και οι αναφορές της ΓΑΔΑ, ότι «η προσοχή μας μέχρι τώρα εστιαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα θα πρέπει να κατέβουμε και στα νότια» και ότι «μετά και τα τελευταία γεγονότα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή» στέλνουν το μήνυμα πως η αστυνομία θα «ασχοληθεί» με συλλογικότητες που δρουν ενάντια σε χαράτσια, που είναι ενάντια στα μνημόνια, που στέκονται αλληλέγγυες σε ανθρώπους που εξαθλιώνει η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που αντιστέκονται στην παραχώρηση των «φιλέτων» της παραλίας της νοτιοανατολικής Αθήνας στους ζάμπλουτους φίλους της συγκυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δεν θεωρεί ότι έχει να «λάβει κάποιο μήνυμα» και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους κατοίκους της περιοχής από την τρομοκράτησή τους μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων, ενισχύοντας τη συλλογική οργάνωση των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης απέναντι σε όσους έχουν βάλει στόχο το ρεύμα, τα σπίτια, τη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού.

Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στο φόβο!

09 Γενάρη 2014
Η Οργάνωση Μελών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ δημιουργήθηκε στην Αργυρούπολη πριν ένα περίπου χρόνο, από νέους κυρίως ανθρώπους, που νιώθουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τη επίθεση, που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξή μας ήδη ενοχλεί αυτούς που ευθύνονται για την κρίση.
Με δυσκολία συγκρατήσαμε τα γέλια μας όταν διαβάσαμε σε συγκεκριμένων συμφερόντων έντυπα ότι σχεδόν όλες (!) οι συλλογικότητες τις περιοχής μας που αντιστέκονται και λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και με οριζόντιες δομές χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει τρομοκρατικές οργανώσεις.
Οι εμπνευστές και συντάκτες τέτοιων «εμπεριστατωμένων» κειμένων προφανώς ονειρεύονται μία κοινωνία εργαζομένων των 300 ευρώ χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, μια κοινωνία αμήχανη και φιμωμένη σε κατάσταση ύπνωσης απ’ τις πολλαπλές δόσεις «ενημέρωσης» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μια κοινωνία στην οποία κάθε άνθρωπος με διαφορετικό χρώμα ή ιδεολογικό προσανατολισμό θα στοχοποιείται και θα διώκεται. Μια κοινωνία που οι μεγαλοεργολάβοι θα ζουν το αμερικάνικο όνειρο και οι υπόλοιποι θα είναι μισθωτοί σκλάβοι.
Τα μόνα «τρομοκρατικά» χτυπήματα, στα οποία ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ εμπλέκεται, είναι αυτά που αφορούν στην κοινωνική και πολιτική του δράση. Είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του απέναντι σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, απέναντι σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή και διωκόμενο άνθρωπο.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για:

  • Την εκδήλωση αλληλεγγύης στον εργαζόμενο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία γιατί τόλμησε να διεκδικήσει ελεύθερη παραλία, στις 13/7/2013
  • Την εκδήλωση για την καταστολή και λογοκρισία της ενημέρωσης, στις 14/6/2013
  • Την εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση και το σχολείο που θα θέλαμε να έχουμε, στις 14/9/2013 και 28/9/2013 (διπλό «τρομοκρατικό» χτύπημα!!!)
  • Την εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 13/10/2013
  • Το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων της τοπικής ACS, στις 8/12/2013
  • Τη στήριξη του αγώνα των απολυμένων των φροντιστηρίων «Ανέλιξη» και της ACS,όπως και κάθε αγωνιζόμενου κλάδου εργαζόμενων (εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, ιατροί ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι καταστημάτων)
  • Για πολλές ιστορικές εκδηλώσεις, χαριστικά παζάρια, γεύματα αλληλεγγύης, αλληλέγγυα ενισχυτικά μαθήματα, παρουσιάσεις βιβλίων, το τουρνουά σκακιού, τη συλλογή τροφίμων για πρόσφυγες και μετανάστες κ.ά.
  • Την γενικότερη αντιρατσιστική και αντιφασιστική μας δράση.

Όλες αυτές οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ήταν και συνεχίζουν να είναι ανοιχτές σε όλους.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εν λόγω «δημοσιογράφους» ότι θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε τέτοιου είδους «τρομοκρατικά» χτυπήματα, αλληλεγγύης, συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Επειδή γνωρίζουμε ότι εν όψει των εκλογών τα ψεύδη και οι ύβρεις εναντίον των ανεξάρτητων συλλογικοτήτων θα ενταθούν, εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανεξάρτητα, πολιτικά και οικονομικά, από τους θεσμούς του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε κίνηση αντίστασης στην κρατική καταστολή, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τη φασιστική τρομοκρατία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (όπως το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού) στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Αποφασίζουμε ελεύθερα με ανοιχτές σε όλους συνελεύσεις, κρινόμενοι καθημερινά από τις δράσεις μας και υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας.
… Τελικά ποιοι είναι οι τρομοκράτες;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.