O Aνδρέας Κονδύλης και η Αυγή Βουτσινά μιλούν στο notiα.gr – “η αλλαγή θα ξεκινήσει από τις γειτονιές” (VIDEO)




Kυριακή πρωί στην οδό Υψηλάντου στον Άλιμο. Στο χώρο της δράσης “Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες” που οργανώνουν εδώ και μήνες  ο Σύλλογος Αμπελακίων και η Πρωτοβουλία Εθελοντών Αλίμου.

Ο κόσμος σχηματίζει λάδι ουρές στους πάγκους των παραγωγών για να αγοράσει ποιοτικά προϊόντα (τυριά, μέλι, κρασί, όσπρια κλπ) από πρώτο χέρι και σε τιμές που δεν τις βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ.

Οι διοργανωτές συνεχώς υπενθυμίζουν στους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις. Σε ένα από τα “πηγαδάκια” του υπαίθριου παζαριού πέφτουμε πάνω  στον Ανδρέα Κονδύλη, υποψήφιο δήμαρχο με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Αγαπώ τον Άλιμο”και στην Αυγή Βουτσινά, την γυναίκα που είχε βγει στην εκπομπή του Χατζηνικολάου απέναντι στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και είχε καθηλώσει τους τηλεθεατές με τις θέσεις της.

Η Αυγή τα τελευταία 9 χρόνια μένει στον Άλιμο. Ευκαιρία λοιπόν για κουβέντα, με τον Ανδρέα και την Αυγή:

Αυγή Βουτσινά:

¨δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεσάζοντες δεν θα πρέπει να πληρώνουμε τα προϊόντα 3 και 4 φορές πάνω, θα πρέπει να περνάει τουλάχιστον ένα χέρι.Χαίρομαι που συναντώ τον Ανδρέα Κονδύλη τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί είναι ένας άνθρωπος αχρωμάτιστος που παλεύει για τον Άλιμο

Ανδρέας Κονδύλης:

“Αν υπάρχει μέλλον για τη χώρα μας και για τον Άλιμο αυτό βρίσκεται στην καινοτομία.Υπάρχουν Έλληνες που πουλάνε τεχνολογία στην Αμερική.
Πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και να καταργήσουμε τους μεσάζοντες που πουλάνε αέρα.Θέλουμε τέτοιου είδους κινήματα και μακάρι να δημιουργηθεί από το κράτος ένα θεσμικό πλαίσιο για να γίνονται πιο οργανωμένα.

Αυγή Βουτσινά:

¨”Για μένα αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να συμμετέχουν οι άριστοι χωρίς εισαγωγικά, άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί, άνθρωποι που δεν έχουν καεί που δεν έχουν πάρει λεφτά από το σύστημα που δεν έχουν πλουτίσει στην πλάτη κανενός.
Άνθρωποι που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επιβίωση της οικογένειάς τους αλλά ταυτόχρονα θα θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες στα παιδιά τους ουσιαστικά γιατί όλοι στα παιδιά μας προσφέρουμε υπηρεσίες και στις οικογένειές μας.
Αν το δούμε όλοι συνολικά και όχι ατομικά θεωρώ ότι μπορεί να βγει κάτι από όλη αυτή την ιστορία και από όλο αυτό το κακό που έχει έρθει στην Ελλάδα”.

Ανδρέας Κονδύλης:

“Η αλλαγή στη χώρα μας θα πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας, να αλλάξουμε την γειτονιά μας και την πόλη μας και όλοι μαζί να αλλάξουμε τη χώρα μας”.

Αυγή Βουτσινά:

“Για μένα η επανάσταση μας, εφόσον θέλουμε να πούμε ότι ξεκινάμε να κάνουμε κάτι καινούργιο είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν μέσα από αυτήν την τοπική διαδικασία, τις δημοτικές εκλογές, ότι δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα.

Ψηφίζουμε όχι σαν τα πρόβατα με άποψη και ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν έργο.Νέους ανθρώπους που δεν το βλέπουν ως επάγγελμα.Προσωπικά στηρίζω τον Πάνο Παπαδόπουλο στο Μεσολόγγι γιατί τον θεωρώ έναν ικανό άνθρωπο για τα κοινά θα στηρίξω τον Ανδρέα γιατί τον θεωρώ πολύ ικανό για τον Άλιμο.
Στα 9 χρόνια που βρίσκομαι στον Άλιμο βλέπω ένα τόπο που έχει ομορφιά έχει τη θάλασσα πολύ κοντά σε όλους έχει πράσινο αλλά είναι όμως “παρατημένος”.
Θα πρέπει ο δήμαρχος να ζει τα προβλήματα της κοινωνίας και να προσπαθεί συλλογικά να τα λύσει.
Στο δρόμο που μένω, στην Αγίου Δημητρίου, έχουμε τρία θανατηφόρα δυστυχήματα.Πρόσφατα με ένα κοριτσάκι 3 ετών. Για λόγους που δεν τους γνωρίζω δεν μπήκε ποτέ σαμαράκι στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα τα Σαββατοκύριακα να περνούν αυτοκίνητα που θέλουν να αποφύγουν την Αμφιθέας με τα μπλόκα για αλκολτέστ, τρέχοντας με ταχύτητα.Δεν έχει γίνει τίποτα”.

Ανδρέας Κονδύλης:
“Για να προχωρήσεις μπροστά πρέπει να σπάσεις αυγά..Εδώ στον Άλιμο έχουμε τη θάλασσα, η μαρίνα του Αλίμου βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.
Πως θα το εκμεταλλευτεί ο δήμος, θα φέρει ζωή μέσα στην πόλη ή θα αφήσει τη μαρίνα να μαζέψει όλο τον κόσμο και σβήσει η τοπική αγορά;”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.