«Νότιον Σήμα» – επαφές με δημάρχους για την προστασία του περιβάλλοντος στα νότια προάστια
Δελτίο Τύπου:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Νότιον Σήμα» άρχισε ένα κύκλο επαφών με τους Δημάρχους των νοτίων προαστίων και με φορείς που άπτονται των θεμάτων της περιοχής μας.
Από τις πρώτες επαφές που είχαμε με τους δημάρχους Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη. και Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη αλλά και με την κυρία Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος διαπιστώσαμε ταύτιση απόψεων για τα τεκταινόμενα στα νότια προάστια.
Μας ενημέρωσαν για τις θέσεις και απόψεις τους σχετικά με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τον Άγιο Κοσμά. Συζητήσαμε τις δικές μας καθώς και τις μελλοντικές από κοινού δράσεις και ενέργειες.
Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με δημάρχους των γύρω περιοχών μαζί με άλλους φορείς και επιμελητήρια.
Το «Νότιον Σήμα» πιστό στις αρχές του, για τη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και την ΑΝΑΔΕΙΞΗ του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος θα δώσει τις μάχες του σε όλα τα επίπεδα και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις καταστροφικές αποφάσεις για το περιβάλλον και την αλλοίωση του φυσικού τοπίου των νοτίων προαστίων.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΠολιτών της Νότιας Αττικής

Εμείς οι πολίτες της Νότιας Αττικής που από κοινού με τους λαούς του Ευρωμεσογειακού Νότου βιώνουμε συνθήκες όχι μόνο οικονομικής και νομισματικής κρίσης αλλά και βαθύτερης πολιτισμικής, υπογράφουμε την παρούσα διακήρυξη και δηλώνουμε Παρόντες.

Παρά την αδιαμφισβήτητα γκρίζα εποχή στην οποία ζούμε, ως ενεργοί πολίτες εμμένουμε στο κατά Πρωταγόρα «πάντων πραγμάτων μέτρον άνθρωπος εστί». Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο πολίτης στην χώρα μας και στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να μένει στο περιθώριο των εξελίξεων και των αποφάσεων που τον αφορούν, στο χώρο που ζει, μορφώνεται και εργάζεται. Υπογράφουμε λοιπόν, την παρούσα διακήρυξη, επιμένοντας στον κατά Αριστοτέλη ρόλο του Πολίτη.

Στις σκληρά δοκιμαζόμενες κοινωνίες μας, αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο διάσπασης της κοινωνικής συνοχής, εμείς οι πολίτες της Νότιας Αττικής αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και δράση και ξανασυναντιόμαστε στον χώρο και στον χρόνο. Υπογράφουμε την παρούσα διακήρυξη και δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε με συνέπεια και συνέχεια να συμβάλουμε με τη δράση μας και σε συνεργασία με τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς στην ευαισθητοποίηση των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών.

Προχωρούμε στην ίδρυση Ομίλου με το όνομα «Νότιον Σήμα». Στόχοι μας είναι:

η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και η ΑΝΑΔΕΙΞΗ

• του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος
• της ιστορικής και πολιτισμικής παρακαταθήκης που έχουμε κληρονομήσει

Ως πρωταρχικό στόχο θέτουμε την ΙΔΡΥΣΗ εντός του χώρου του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό, ενός ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, το οποίο θα στεγάσει τις αρχαιότητες της Αττικής γης δυτικά του Υμηττού, αλλά και θα εξασφαλίσει τα μέσα και τον χώρο για την άσκηση δραστηριοτήτων που υπηρετούν το Σώμα και το Πνεύμα.

Προσβλέποντας σε ένα καλύτερο Παρόν και ένα ελπιδοφόρο Μέλλον, καλούμε κάθε πολίτη με παρόμοιες ανησυχίες να προσυπογράψει την παρούσα διακήρυξη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.