Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αλίμου





 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

 Ο Δήμος Αλίμου επιδιώκοντας να απαντήσει αποφασιστικά στις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της μαθησιακής δραστηριότητας σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, δημιούργησε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αλίμου (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας).

Με απώτερο στόχο την απόκτηση ή τη βελτίωση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την ανάπτυξη της δυνατότητας καλύτερης επαγγελματικής ένταξης και εξέλιξης, ο Δήμος μας πρότεινε και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους πολίτες.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου. Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων (8 έως 20 άτομα ανά τμήμα μάθησης). Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης των προγραμμάτων, από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφών:

·        Γραφείο Παιδείας του  Δήμου Αλίμου (Παύλου Μελά 5, 3ος όροφος)
κα Φλώρα Κωνσταντινίδου.  Τηλέφωνο/Fax : 210 9831087                                                    email: [email protected]

 

Για εγγραφές επίσης, μπορείτε να απευθύνεστε :

·        Δήμος Αλίμου (Αριστοτέλους 53, 2ος όροφος)
κα Αλεξάνδρα Ηγουμένου τηλ. 213 2008040

·        Θουκυδίδειος Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός (ΘΟΠΑΑ)
(Λεωφ. Ιωνίας 24 1ος όροφος) κα Παναγιώτα Τασιοπούλου  τηλ.: 210 9942500

 

Θεματικές Ενότητες Προγράμματα.doc

Αίτηση Εγγραφής Διά Βίου Μάθησης.doc

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.